Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αγρότες, Εξωτερική Πολιτική, Σώματα Ασφαλείας και φυσικά προεκλογικές ζυμώσεις στο αέρα του Maximum Fm 93,6

Μια ζωηρή συζήτηση που άγγιξε πολλά θέματα και προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι οι Έλληνες αλλά και η χώρα μας, έλαβε χώρα στον ‘αέρα’ του Maximum 93,6. Στα πλαίσια αυτής της συνέντευξης ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης ανέφερε τα εξής:

• Η Ελλαδα οφείλει να θωρακιστεί έναντι του αθέμιτου εμπορικού ανταγωνισμού από τις δυο όμορες χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία), οι οποίες δεν ανήκουν στην συνθήκη Σέγκεν, με την ενίσχυση των ελεγκτικών αρχών, προκειμένου να προλειφθούν και να κατασταλούν οι παραβατικές συμπεριφορές.

• Η κυβέρνηση ενώ εισπράττει τα κοινοτικά κονδύλια που αφορούν στο μέτρο της δάσωσης των αγροτικών γαιών, ωστόσο δεν προχωρά στην καταβολή των οφειλομένων στους αγρότες που είχαν ενταχθεί σε αυτό, δημιουργώντας συνθήκες ανέχειας για 920 περίπου οικογένειες του Έβρου.

• Μετά από πολλές Γραπτές Ερωτήσεις και μια Επίκαιρη Ερώτηση κατάφερε ο ίδιος να αποσπάσει από τον υπουργό την υπόσχεση ότι μέχρι το τέλος του έτους θα καταβληθούν τα οφειλόμενα και για το έτος 2016.

• Η Ελλάδα φέρθηκε μεγαλόθυμα απέναντι στον προκλητικό Τούρκο Πρόεδρο, ανοίγοντας την ευρωπαϊκή αγκαλιά, την στιγμή που είναι αντιμέτωπος με μια σοβαρή οικονομική κρίση στην χώρα του.

• Η προκλητική συμπεριφορά της γειτονικής χώρας κορυφώνεται με δηλώσεις που ανοίγουν νέα ζητήματα για το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, τα ενεργειακά ζητήματα, το Κυπριακό αλλά και το θέμα των 8 τούρκων αξιωματικών που έχουν ζητήσει άσυλο στην χώρα μας.

• Στις δύσκολες καταστάσεις οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, το κράτος οφείλει να ενισχύει τα σώματα ασφαλείας, καθώς αποτελούν την τελευταία γραμμή άμυνας και προάσπισης της ευνομίας και της τάξης στην περίπτωση που εκτροχιαστεί η κατάσταση.

• Οι προεκλογικές ζυμώσεις αποτελούν μια υγιή διαδικασία στα πλαίσια της γιορτής της δημοκρατίας που αποτελούν οι εκλογές, ενώ η ΝΔ διαθέτει ως κόμμα διαθέτει τα όργανα και τις ορθές διαδικασίες που θα αποφανθούν για τα πρόσωπα που θα απαρτίσουν τα ψηφοδέλτιά της.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: