Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αδυναμία των κατοίκων του Β/Έβρου να προγραμματίσουν το ραντεβού τους με…την ”ελευθερία”!Κοινοβουλευτική παρέμβαση προς την ηγεσία του Υπ. Υγείας

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη σήμερα (23/4) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης μεταφέροντας με την επιστολή του προς τον Υπ. Υγείας, Β.Κικίλια και τον Αναπλ.Υπουργό Β.Κοντοζαμάνη, τα έντονα παράπονα και τους προβληματισμούς των κατοίκων του Β/Έβρου αναφορικά την συμμετοχή τους μετ’εμποδίων στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πολιτικά του γραφεία στον Έβρο και στην Αθήνα, λαμβάνουν τηλεφωνήματα και μηνύματα από κατοίκους του Βορείου & Κεντρικού Έβρου κι ειδικότερα από τους Δήμους Διδ/χου, Ν.Ορεστιάδας & Σουφλίου καθώς κατά την διαδικασία της εγγραφής τους στην προβλεπόμενη ηλεκτρονική πλατφόρμα, δεν υπάρχουν καθημερινά διαθέσιμες ημερομηνίες ώστε να οριστεί το ‘ραντεβού’ τους για να εμβολιαστούν.

Αποτέλεσμα αυτής της δυσλειτουργίας είναι η υποχρεωτική μετάβαση τους στο ΠΓΝΑ ή στα ΚΥ του Ν/Έβρου για την εξασφάλιση του εμβολιασμού τους με τις ανάλογες συνέπειες & επιβαρύνσεις λόγω απόστασης!

Ο βουλευτής προσβλέπει στην άμεση εξέταση και αποκατάσταση του εν λόγω ζητήματος για την ομαλή εξέλιξη της εθνικής εκστρατείας του εμβολιασμού σε όλες τις περιοχές του ακριτικού Νομού.

Ακολουθεί αναλυτικά η Επιστολή:

ΠΡΟΣ : 1. Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια

2.Αναπλ.Υπουργό Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Κοινοπ. : 1. Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Ν. Χαρδαλιά

ΘΕΜΑ : Αδυναμία συμμετοχής των κατοίκων του Β/Έβρου στην εθνική εκστρατεία εμβολιασμού

Αξιότιμε Υπουργέ,

Το Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμών με την επωνυμία «Ελευθερία», από 27/12/2020, εξελίσσεται με τρόπο υποδειγματικό, σηματοδοτώντας το ορατό τέλος της πρωτοφανούς παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης!

Η συμμετοχή των πολιτών στην εθνική προσπάθεια, είναι ελπιδοφόρα καθώς έχει καταστεί σαφές ότι το εμβόλιο είναι αυτό που χτίζει το αναγκαίο τοίχος ανοσίας κατά του κορονοιού.Το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξ/πολης (ΠΓΝΑ), το Γενικό Νοσοκομείο Διδ/χου καθώς και τα τοπικά ΚΥ συμβάλλουν στην υγειονομική θωράκιση του Νομού!

Ωστόσο, το τελευταίο χρονικό διάστημα τα πολιτικά μου γραφεία τόσο στον Έβρο όσο & στην Αθήνα κατακλύζονται από σχετικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, μεταφέροντας τα έντονα παράπονα & τους προβληματισμούς των κατοίκων του Β/Έβρου και συγκεκριμένα της περιοχής Διδ/χου, Ν.Ορεστιάδας & Σουφλίου με το επιχείρημα ότι δεν μπορούν να συμμετάσχουν με ομαλότητα στη διαδικασία του εμβολιασμού.

Ειδικότερα, ακολουθώντας την διαδικασία της διαδικτυακής εγγραφής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα προγραμματισμού του εμβολιασμού τους δεν υφίστανται διαθέσιμες ημερομηνίες για τον εν λόγω σκοπό…Αποτέλεσμα αυτού είναι οι ως άνω κάτοικοι αναγκάζονται να μεταβαίνουν στο ΠΓΝΑ ή στα ΚΥ του Ν/Έβρου με τις αντίστοιχες συνέπειες & επιβαρύνσεις.

Οι τοπικές κοινωνίες του κεντρικού & βορείου Έβρου παρά του ότι υποστηρίζονται από το αναβαθμισμένο και επαρκώς οργανωμένο αρμόδιο Νοσοκομείο & τα τοπικά ΚΥ δεν έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν εγείροντας έντονη ανησυχία και προβληματισμούς.

Προσβλέπουμε στην εξέταση του εν λόγω ζητήματος λόγω αρμοδιότητάς σας, προκειμένου να αποκατασταθεί άμεσα ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται επιτυχώς η εθνική εκστρατεία του εμβολιασμού σε όλες τις περιοχές του ακριτικού Νομού.