Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αναγκαία η ενίσχυση του ΓΟΕΒ Ν.Ορεστιάδας με προσωπικό! Κοινοβουλευτική παρέμβαση για την επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης από τον ΑΣΕΠ!

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών, την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του ΓΟΕΒ Ορεστιάδας, Δεμερτζής Μάριος προς τον ΑΣΕΠ!

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά την αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών πρόσληψης τακτικού προσωπικού από τον αρμόδιο φορέα (ΑΣΕΠ), καθώς η έλλειψη του προσωπικού που απασχολείται στον Οργανισμό, καθιστά δυσλειτουργική την άσκηση των εργασιών αυτού με αρνητικές προεκτάσεις στον αγροτικό κόσμο του Β/Έβρου!

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει κοινοβουλευτική αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Εσωτερικών την επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος του Γενικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΓΟΕΒ) του Δήμου Ορεστιάδος, Δεμερτζής Μάριος, με αποδέκτη το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Σε αυτή υπογραμμίζεται ότι ο ΓΟΕΒ, ως Τεχνικός Οργανισμός στηρίζει εμπράκτως τον αγροτικό τομέα του Β/Έβρου, συμβάλλοντας συνάμα στην αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων.

Ο αριθμός του προσωπικού που απασχολείται στον οργανισμό είναι εξαιρετικά μικρός, καθώς ανέρχεται μόλις στις τέσσερις (4) θέσεις, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να επιτελεί εύρυθμα τις εργασίες του.

Για τον λόγο αυτό, ζητήθηκε από τον ΑΣΕΠ η επίσπευση των διαδικασιών πρόσληψης του απαιτούμενου τακτικού προσωπικού!

Η μέχρι τώρα απάντηση του αρμόδιου φορέα (η οποία και επισυνάπτεται) ότι δεν μπορεί να δρομολογηθεί η διαδικασία γιατί αναμένεται η υποβολή αιτημάτων πλήρωσης θέσεων και σε άλλους συναφείς φορείς ώστε να εκδοθεί μία ενιαία προκήρυξη, συνεπάγεται χρονική καθυστέρηση.