Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αναγκαία οικονομική ‘ανάσα’ για την Περιφερειακή Τηλεόραση της ακριτικής υπαίθρου με πολλές ευαισθησίες! Παρά τη δίνη της πανδημίας, εξακολουθεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης & της ψυχαγωγίας των πολιτών! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση προέβη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, διαβιβάζοντας μέσω κοινοβουλευτικής αναφοράς στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Θ.Λιβάνιο την επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (Ε.Ε.Τ.Ε.Π.).

Το θιγόμενο ζήτημα αφορά το αίτημα της χρονικής παράτασης του προβλεπόμενου μέτρου καταβολής μειωμένου κατά το ήμισυ (50%) του μηνιαίου ενοικίου από την Περιφερειακή Τηλεόραση προς τον πάροχο δικτύου -DIGEA.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο θα στηριχθεί ένας πληττόμενος από την πανδημία κλάδος και θα μπορέσει να παραμείνει όρθιος, ευρισκόμενος στο πλευρό των πολιτών της Περιφέρειας γενικά & ιδιαίτερα αυτών που διαμένουν στην ακριτική ύπαιθρο!!

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Θεόδωρο Λιβάνιο

ΘΕΜΑ : ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟΥ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΑΡΟΧΟ ΔΙΚΤΥΟΥ (DIGEA) ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο Βουλευτής Έβρου, Αν.Δημοσχάκης καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιο για τα ΜΜΕ, Θεόδωρο Λιβάνιο, την επιστολή της Ένωσης Ενημερωτικών Τηλεοράσεων Ελληνικής Περιφέρειας (Ε.Ε.Τ.Ε.Π.).

Στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται η αναγκαιότητα στήριξης της Περιφερειακής Τηλεόρασης, η οποία παρά τη δίνη της πανδημίας και τις οικονομικές επιπτώσεις αυτής, παρέμεινε εξ αρχής στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας των πολιτών της Περιφέρειας & ιδιαίτερα των ακριτικών περιοχών!

Στο πλαίσιο της στήριξης των πληττόμενων επιχειρήσεων, από τον περασμένο Μάρτιο προβλέφθηκε η μείωση κατά το ήμισυ (50%) του καταβαλλόμενου μηνιαίου ενοικίου προς τον πάροχο δικτύου- DIGEA, η οποία όμως πλέον δεν ισχύει.

Για τον λόγο αυτό, ζητείται η επανεξέταση του αιτήματος όπως δοθεί χρονική παράταση στο προαναφερόμενο μέτρο για όσο διάστημα ισχύουν οι απαγορεύσεις, δίνοντας ακόμη μία… “ανάσα” στην Περιφερειακή Τηλεόραση & ιδιαίτερα της ακριτικής περιοχής που έχει μεγαλύτερες ανάγκες!