Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αναμένεται η Απόφαση του Υπ.Α.Α.Τ για τις αποζημιώσεις των Αγροτών του Έβρου & Ροδόπης για τις ζημίες του 2018! Η πολιτική της κυβέρνησης για την διαχείριση του μεταναστευτικού, αποδίδει ήδη καρπούς ! Συνέντευξη στη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (8/2)

Στη τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α.Δημοσχάκης, στην εκπομπή “Υπ’ όψιν” της Βεργίνα Τηλεόραση, συζητήθηκε το ζήτημα των αγροτών & των ψαράδων του Έβρου, η αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας καθώς και το μεταναστευτικό ζήτημα!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

📌Η απελθούσα κυβέρνηση, περιφρόνησε το ζήτημα των αποζημιώσεων του 2018, από τις ζημίες που υπέστησαν οι βαμβακοκαλλιεργητές & οι σιτηροπαραγωγοί του Ν. Έβρου.

📌Η συνάντηση των θεσμικών παραγόντων του Έβρου και των εκπροσώπων των αγροκτηνοτροφικών συνεταιρισμών με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που έλαβε χώρα στις 7/2 φέρει θετικό πρόσημο !

📌Εντός ημερών αναμένεται η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού!

📌Οι ψαράδες της γειτονικής χώρας, ερημοποιούν τα ελληνικά αλιευτικά πεδία και δια της χρήσης υπερμεγέθων αλιευτικών εργαλείων, κατά παράβαση των κανόνων της Ε.Ε., καταστρέφουν τον υποθαλάσσιο πλούτο.

📌Η κυβέρνηση απαντάει στην παραβατικότητα αυτή, δια της ενίσχυσης του στελεχιακού δυναμικού του Λ Σ αλλά & εφοδιασμού με πλωτά κλπ τεχνικά μέσα που λειτουργούν αποτρεπτικά όπως η από αέρος κατόπτευση των συνόρων από ελικόπτερα του Ε.Σ.

📌Ο βουλευτής τόνισε εμφατικά ότι η ανθρώπινη παρουσία τόσο στο Θρακικό Πέλαγος όσο και στο Β/Α & Ν/Α Αιγαίο είναι ζωτικής σημασίας!

📌Ο ίδιος, βρίσκεται σε διαρκείς συζητήσεις τόσο με τον Υπουργό Ναυτιλίας όσο και με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Αλεξ/πολης καθώς και τους Διοικητές των Λιμενικών Τμημάτων Σαμοθράκης, Μαρωνείας και Πόρτο-Λάγους, παρακολουθώντας στενά το ζήτημα.

📌Επιπροσθέτως, βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός πρόσληψης των 400 ΣΝΦ για την στελέχωση των 7 Συνοριακών Τμημάτων στον Έβρο, ο οποίος είναι περιφερειακός και πριμοδοτεί τους Εβρίτες με 5 μόρια!

📌Συνάμα, οι άναρχες, ανοικτές δομές φιλοξενίας αντικαθίστανται από οργανωμένα κλειστά κέντρα.
Ο νόμος περί της χορήγησης του πολιτικού ασύλου εφαρμόζεται αποτελεσματικά & όσοι εξ αυτών δεν τύχουν διεθνούς προστασίας συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο των επιστροφών!!

📌Μνεία έγινε και στο ζήτημα της αστυνόμευσης στο κέντρο της Αθήνας και στις προσπάθειες της κυβέρνησης να διασφαλιστεί η ασφάλεια & η ευταξία στις αθηναϊκές γειτονιές.

📌Δυστυχώς, το ιστορικό & εμπορικό κέντρο της Αθήνας, αποτελεί το μόνο κέντρο στην Ευρώπη που δεν λάμπει και δέχεται ιδιότυπη πολιορκία.

📌Ολοκληρώνοντας,υπογράμμισε ότι είναι σημαντικό η Δικαιοσύνη, η Αστυνομία & το Σωφρονιστικό Σύστημα να λειτουργούν συμπληρωματικά & συνεργατικά!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=xSNzJF8saUQ