Δημοσχάκης Αναστάσιος

Ανοιχτή επιστολή του Αν. Δημοσχάκη προς τους Εβρίτες

Φίλες και φίλοι,

Για μια ακόμα φορά, σε σύντομο χρονικό διάστημα, καλούνται οι Έλληνες πολίτες να αποφασίσουν για το μέλλον τους. Ένα σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο ο Έβρος μας βίωσε πρωτόγνωρη εγκατάλειψη και αδιαφορία: από την κωλυσιεργία για την αποκατάσταση των σπασιμάτων στα αναχώματα, μέχρι την παντελή αδιαφορία, ολιγωρία και ανικανότητα διαχείρισης της καταστρεπτικής ζωονόσου των βοοειδών, με αποτέλεσμα ο Νομός μας να μη μπορεί να εξάγει τα θερμικώς επεξεργασμένα προϊόντα κρέατος και γάλακτος και να είναι σε ταπεινωτική καραντίνα!

Πρέπει όμως να συζητήσουμε επιτέλους για το αύριο του Έβρου. Για το Όραμά μας, το οποίο βασίζεται στο τρίπτυχο:

  1. ΠΡΟΤΥΠΟ ΝΟΜΟΥ Ο ΕΒΡΟΣ ΣΕ ΟΛΑ! Επιχειρηματικότητα, παιδεία, υγεία, ασφάλεια, ποιότητα ζωής κ.α.!
  2. ΠΡΟΟΔΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ! Στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας & αναβάθμιση των εθνικών υποδομών!
  3. ΔΙΑΜΕΤΑΚΟΜΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ Ο ΕΒΡΟΣ! Συμπλεγματική σύζευξη όλων των μεταφορικών δικτύων και υποδομών, οδικών, σιδηροδρομικών, θαλάσσιων και εναέριων, με επίκεντρο την Νέα Εγνατία!

Τους πρώτους αυτούς μήνες της κοινοβουλευτικής μου θητείας, θέση την οποία μου αναθέσατε απλόχερα, με ιδιαίτερη αγάπη και εμπιστοσύνη, κάτι για το οποίο σας είμαι ευγνώμων, δώσαμε σκληρές μάχες αναδεικνύοντας τα προβλήματα του Έβρου και προβάλλοντας τις Αρετές σας. Αγωνιστήκαμε: Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση Σαμοθράκης & Αλεξανδρούπολης με την ενδοχώρα και τα νησιά του Β. Αιγαίου. | Για την αποκατάσταση των πληγών από τις πλημμύρες και την απόδοση του 12% από τον ΟΑΕΔ στους επαγγελματίες. | Για την προστασία & ανάδειξη του Τύμβου Μικρής Δοξιπάρας και όλων των αρχαιολογικών μνημείων του ηπειρωτικού Έβρου & της Σαμοθράκης. | Για την Ρήτρα Ακριτικότητας, η οποία θα αποτελεί ασπίδα προστασίας του Έβρου από υπερβολές και αδικίες.

Πετύχαμε και δρομολογήσαμε πολλά, από την θέση της αντιπολίτευσης, σε μια δύσκολη πολιτικά περίοδο, όπως την επαναλειτουργία του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων στο Διδυμότειχο και του Εργοστασίου Ζαχάρεως στην Ορεστιάδα (όταν κάποιοι «χειροκροτούσαν» την χρηματοδότηση μόνο της ΕΒΖ) και την επανεκκίνηση, επιτέλους, των έργων αποπεράτωσης του αιματοβαμμένου Κάθετου Οδικού Άξονα και αποκατάστασης των αναχωμάτων. Μπορούμε, όμως, ακόμα περισσότερα:

  • Μεταφορά στον Έβρο του επιχειρησιακού βραχίονα του Frontex και μετεξέλιξη της Σχολής Αστυνομίας Διδ/χου και σε Μετεκπαιδευτικό κέντρο για τα στελέχη του Frontex και της EUROPOL.
  • Εύστοχη & μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των πλημμυρών σε επίπεδο υποδομών και καλλιεργειών.
  • Άμεση λειτουργία του Κέντρου Εξωτικών Νοσημάτων στην Ορεστιάδα.
  • Ίδρυση και λειτουργία Κτηνιατρικής Σχολής, προκειμένου να συνδεθεί με την προστασία του ζωικού κεφαλαίου.
  • Ρεαλιστική αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης, με ανάδειξη των ερευνητικών δυνατοτήτων του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης και αναβάθμιση του Νοσοκομείου Διδυμοτείχου.

Τέλος, ο Έβρος να γίνει το σημείο εκκίνησης και το επίκεντρο στην Ελλάδα του Ιδιωτικού Πανεπιστημίου, όταν οι ιδεοληψίες της αριστεράς επιτρέψουν την απαραίτητη Συνταγματική Αναθεώρηση. Μέχρι τότε και από τώρα κιόλας, προσέλκυση με κίνητρα ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων ανήκοντα σε καταξιωμένα ιδρύματα του εξωτερικού, με προοπτική μετεξέλιξης σε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Και να μετατρέψουμε έτσι τον Έβρο, την Θράκη και τα νησιά του Β.Α. Αιγαίου σε προφυλακή Έρευνας & Ανάπτυξης!

Όλοι μαζί καλούμαστε να πάμε μπροστά. Να επανακτήσουμε την αξιοπρέπειά μας και να ξεπεράσουμε τα διλήμματα του παρελθόντος. Να σηκωθούμε από τον καναπέ και να αποφασίσουμε εμείς και όχι οι άλλοι για το μέλλον μας. Τώρα όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει όταν ψηφίζουμε με θυμό. Για αυτό τώρα ψηφίζουμε με ψυχραιμία και όραμα. Για να κυβερνηθεί η χώρα από γνήσιες και έμπειρες δυνάμεις.

Ξεκινάμε!

Επιστολή εικόνα