Δημοσχάκης Αναστάσιος

Απλήρωτοι οι βαμβακοπαραγωγοί του ‘Εβρου, εκτός κρατικής διαφημιστικής δαπάνης τα ΜΜΕ της περιοχής μας, αυτόνομο μεν… χωρίς γιατρούς δε, το Νοσοκομείο Διδ/χου! Συνέντευξη στο Thraki Net.

Για τους απλήρωτες βαμβακοκαλλιεργητές του Έβρου, την κρατική διαφήμιση και την νομοθέτηση της αυτονόμησης του Νοσοκομείου Διδ/χου μίλησε στο Δελτίο Ειδήσεων του Θράκη Νετ ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης στο Δελτίο Ειδήσεων του ThrakiNet:

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• H μη καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης στους βαμβακοκαλλιεργητές του Έβρου και της Ροδόπης αποτελεί ωμό εμπαιγμό και παράγοντα οικονομικής καταστροφής τους.

• Η κυβέρνηση δεν τήρησε τις υποσχέσεις της, με αποτέλεσμα το ταμείο των αγροτών να είναι άδειο και τα χωράφια τους θα παραμείνουν ακαλλιέργητα ελλείψει χρηματοδοτικών εργαλείων.

• Με Γραπτή Ερώτηση του προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης ζητά απαντήσεις για το αν έχει υλοποιηθεί και σε ποιο βαθμό η εγκύκλιος του Υπουργείου για την τήρηση της ποσόστωσης καταβολής της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης 70%-30%, μεταξύ πανελλαδικών και περιφερειακών μέσων.

• Η δέσμευση της Κυβέρνησης για κατανομή του 30% της κρατικής διαφήμισης στα περιφερειακά μέσα φαίνεται να εφαρμόζεται με αδιαφανείς όρους και ανισομερώς!

• Στην ψηφοφορία του νομοσχεδίου που συμπεριελάμβανε την αυτονόμηση του νοσοκομείου Διδ/χου, ο εισηγητής της Ν.Δ. Ι.Φωτήλας, ψήφισε ‘παρών’ που σημαίνει επί της αρχής αποδοχή της νομοθέτησης αλλά με επιφυλάξεις για την βιωσιμότητα του.

• Το αίτημα για αναβαθμισμένη αυτονόμηση του Νοσοκομείου δεν ικανοποιήθηκε επί της ουσίας, καθώς δεν εξασφαλίστηκαν τα υλικοτεχνικά μέσα και το απαραίτητο προσωπικό για την ορθή λειτουργία τους ιδρύματος.

• Η κυβερνητική παρα-φιλολογία και συκοφαντία προσπαθεί απλά να καλύψει την αδράνεια τεσσάρων ετών, κι εν τέλει ένα νομοσχέδιο που ‘βαφτίζει’ ένα ακριτικό νοσοκομείο αυτόνομο, αλλά δεν φροντίζει να το κάνει λειτουργικό και χρήσιμο για την τοπική κοινωνία για την επόμενη ημέρα …