Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αποδέχεται το Υπουργείο Παιδείας το αίτημα της Σαμοθράκης για τη λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας με την προϋπόθεση να συμμετάσχουν τουλάχιστον 30 άτομα! Ορίστηκαν τα πρόσωπα επαφής που θα προβούν στις προπαρασκευαστικές ενέργειες! Συνέντευξη στην ALFA TV Αλεξ/πολης.

Στη χθεσινή (28/4) του συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της ALFA TV Αλεξ/πολης, ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης, τόνισε ότι συνεχίζει σταθερά και αταλάντευτα τον κοινοβουλευτικό αγώνα ανάδειξης των προβλημάτων ολόκληρης της γεωγραφικής περιφέρειας του Έβρου.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

Με επιστολική Κοινοβουλευτική παρέμβαση (22/4), διαβίβασε προς το Υπουργείο Παιδείας, την επιστολή του Δημάρχου Σαμοθράκης, αναφορικά με την ικανοποίηση του πάγιου αιτήματος των κατοίκων περί ίδρυσης και λειτουργίας Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας.

Επρόκειτο για ένα ζήτημα το οποίο ο ίδιος είχε αναδείξει δια των κοινοβουλευτικών του ενεργειών από τον Σεπτέμβριο 2018, αλλά δυστυχώς η απελθούσα κυβέρνηση αδιαφόρησε !

Ο βουλευτής, σε χθεσινή του συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, έθεσε το εν λόγω αίτημα, όπου και σημειώθηκε το πρώτο θετικό βήμα!

Ορίστηκαν τα πρόσωπα επαφής προκειμένου να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες, με στόχο το νέο εκπαιδευτικό έτος 2020-21 να τεθεί σε λειτουργία το σχολείο δεύτερης ευκαιρίας!

Ο βουλευτής ανέδειξε επίσης και το αίτημα στήριξης και διευκόλυνσης των μαθητών της 3ης τάξης του λυκείου της ακριτικής Νήσου εν όψει πανελλαδικών εξετάσεων.

Ειδικότερα, με σχετική του επιστολή ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, Ν.Γαλατούμος ζητά την πριμοδότηση των 13 μαθητών της 3ης Λυκείου με 10% επί πλέον των μορίων τους για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση!

Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδειξε θετική διάθεση και επιφυλάχθηκε να εξετάσει το αίτημα περί εφαρμογής του ειδικού αυτού ποσοστού σε σχέση με λοιπές περιοχές της Χώρας!!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη στον ακόλουθο σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=fkh5uI82hWI&feature=youtu.be