Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αποκλειστική ευθύνη της δικαιοσύνης, η διερεύνηση της αποτροπιαστικής εγκληματικής υπόθεσης που έχει συγκλονίσει τη χώρα! Το νέο οργανωτικό σχήμα του ΥΠΕΞ… δυναμώνει την φωνή των Ελλήνων της οικουμένης! Σύνοψη (2′ 28”) ομιλίας επί σ/ν ΥΠΕΞ

Στη χθεσινή (26/2) του ομιλία στην Βουλή των Ελλήνων επί του Σ/Ν του Υπουργείο Εξωτερικών, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι ισχυροποιείται η διεθνής θέση της χώρας στην γεωστρατηγική σκακιέρα και επανεκκινείται μία συνεκτική πολιτική για τους Έλληνες ομογενείς!

Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα :

📌Με τον εξορθολογισμό και την αναβάθμιση της δομής και των λειτουργιών του ΥΠΕΞ, θεσπίζεται ένας αποτελεσματικός μηχανισμός, απαγκιστρωμένος από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, προάγοντας τα εθνικά συμφέροντα.

📌Εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς η ηγεσία του Υπουργείου έκανε δεκτό το αίτημα περί της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των κλάδων, Διπλωματικών Υπαλλήλων & των Υπαλλήλων των Οικονομικών-Εμπορικών Υποθέσεων, ως προς τα απαιτούμενα έτη συνταξιοδότησης τους, δίνοντας την ευκαιρία σε άξιους υπαλλήλους του κράτους να δουλέψουν για άλλα δύο έτη!

📌Συνάμα, τόνισε ότι μία δεύτερη ματιά για τους υπαλλήλους του πρώην Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) που εδράζεται στη Θεσσ/νικη, θα ήταν χρήσιμη!

📌Τόνισε εμφατικά, ότι σε μία χρονική περίοδο όπου η γειτονική χώρα επιδίδεται σε παρελκυστικές πολιτικές και λόγω των αυξημένων εισροών οικονομικών μεταναστών, η ισχυροποίηση των δεσμών με τον οικουμενικό ελληνισμό… κρίνεται αναγκαία!

📌Υπογράμμισε μάλιστα ότι η ΠΑΔΕΕ, συνιστά την αιχμή του δόρατος των απανταχού Ελλήνων, το Προεδρείο και τα μέλη του Δ.Σ. της οποίας, τίμησαν με την επίσκεψή τους το 2018 τον ακριτικό Έβρο!

📌Η Γ Γ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, καθώς και η επαναλειτουργία του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού, εκφράζουν την δυναμική του οικουμενικού ελληνισμού, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του ρόλου αυτού.

📌Μέσω της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς, υπό τον γνώμονα του εθνικού συμφέροντος…ο απανταχού ελληνισμός μπορεί να προβεί σε ένα νέο & ελπιδοφόρο ξεκίνημα!

Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη (2′ 28”) της ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=dJvw7eH2lSI