Δημοσχάκης Αναστάσιος

Από το Διδ/χο ξεκίνησαν με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! Χρόνια Πολλά, Χρόνια ελεύθερα στην Πόλη των Κάστρων & των Θρύλων!!

Κορυφώνονται σήμερα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης του Διδ/χου υπό την αιγίδα του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Νεολαίας του τοπικού Δήμου.

 

Στον Ι.Ν Παναγίας Ελευθερώτριας τελέστηκε Θεία Λειτουργία & Δοξολογία όπου παρέστη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

 

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων.

 

Σε δήλωσή του για τη σημερινή ημέρα ο Βουλευτής υπογράμμισε:

 

«Μεγάλη και ξεχωριστή μέρα η σημερινή για την πόλη των Κάστρων, το Διδ/χο.

 

Φέτος συμπληρώνονται 99 χρόνια από την απελευθέρωσή του.

 

Οι θυσίες και οι αγώνες των προγόνων μας έχουν ξεχωριστό συμβολισμό ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που οι γείτονές μας δημιουργούν αναταράξεις στην περιοχή μας.

 

Οι Επέτειοι μας θυμίζουν ότι οφείλουμε να είμαστε ενημερωμένοι, ενωτικοί, μαχητικοί και ανυποχώρητοι στα εθνικά μας θέματα σεβόμενοι τις ευαισθησίες του Ελληνικού Λαού!

 

Οι Κυβερνήτες δε που έχουν σήμερα τη σφραγίδα της Χώρας οφείλουν για λογαριασμό όλων των Ελλήνων να την υπερασπίζονται, να αποτρέπουν την παραχάραξη της Ιστορίας μας και να μάχονται για την περιφρούρηση των δικαίων κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με κάθε τρόπο!

 

Χρόνια Πολλά στο Διδυμότειχο, Χρόνια Πολλά στη Θράκη!!».