Δημοσχάκης Αναστάσιος

Αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στον Έβρο κι αντί να ενισχύονται, μειώνονται οι αστυνομικές δυνάμεις! – Κατάθεση Αναφοράς

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, κατέθεσε στο Προεδρείο της Βουλής την ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τη νέα διαταγή της Κατεχάκη , για μείωση των αστυνομικών δυνάμεων από τη δύναμη της ΑΣΠΙΔΑΣ, τη στιγμή που αυξάνονται οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές.

Απολύτως δικαιολογημένα,  υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους , ότι την ώρα που οι Υπηρεσίες της Δ Α Αλεξ/πολης δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης των προσφυγικών και  μεταναστευτικών ροών, η Κατεχάκη αφαιρεί έντεκα αστυνομικούς, καλώντας τους να επιστρέψουν στην Αττική, χωρίς να προχωράει στην αναπλήρωσή τους.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά πως πρόκειται για αστυνομικούς που βρίσκονται στην Αλεξ/πολη από τον Οκτώβριο του 2012 αδαπάνως για το Δημόσιο και αποτελούν αξιόμαχο και εκπαιδευμένο προσωπικό.

Το λογικό, λοιπόν, είναι να ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Νομό, στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» κι όχι να μειώνονται στην Δ Α Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην Δ Α Ορεστιάδας, που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα.

Γι’ αυτό το θέμα ο Βουλευτής έχει υποβάλλει στο παρελθόν δύο σχετικές Ερωτήσεις (διαβάστε τις σε αυτά τα links http://www.dimoschakis.gr/?p=964,  http://www.dimoschakis.gr/?p=2432  ), ενώ έχει αποστείλει πριν από ένα χρόνο περίπου και συγκεκριμένα στις 07 Αυγούστου 2017 ανάλογη επιστολή στον τότε Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ (διαβάστε την σε αυτό το link http://www.dimoschakis.gr/?p=6467 ), ζητώντας τη συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης, πολύ σωστά προτείνει την σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ανάλογες με τον αριθμό των αποσπασμένων στη Δ.Α. Αλεξ/πολης με στόχο την κάλυψη αυτών με τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!

Παράλληλα, ζητά το Προεδρείο  των αστυνομικών υπαλ/λων και τον εφοδιασμό ή την αναπλήρωση όλων των απαραίτητων υλικών (οχήματα, θερμικές κάμερες, είδη ιματισμού, πλωτά μέσα κ.α.), για να μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο πρέπει να ασχοληθούν σοβαρά με το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και οφείλουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων και κυρίως να μην προχωρήσουν γενικότερα στη μείωση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο διότι υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν και τα χερσαία σύνορα μας, όπως έχουν μετατραπεί τα αντίστοιχα τα θαλάσσια…με τις πολιτικές των ανοιχτών συνόρων!

Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ

Αναλυτικά η Αναφορά

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης, καταθέτει στο Προεδρείο της Βουλής ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, σχετικά με τη νέα διαταγή από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, για μείωση των αστυνομικών δυνάμεων από τη δύναμη της ΑΣΠΙΔΑΣ, τη στιγμή που αυξάνονται οι μεταναστευτικές και οι προσφυγικές ροές.

Απολύτως δικαιολογημένα υπογραμμίζουν στην ανακοίνωσή τους ότι την ώρα που οι Υπηρεσίες της Δ Α Αλεξ/πολης δίνουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους για την αντιμετώπιση του προβλήματος της αύξησης των μεταναστευτικών ροών, το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, με διαταγή του, αφαιρεί έντεκα αστυνομικούς, καλώντας τους να επιστρέψουν στην Αττική, χωρίς να προχωράει στην αναπλήρωσή τους.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, πρόκειται για αστυνομικούς που βρίσκονται στον Ν/Εβρο από τον Οκτώβριο του 2012 αδαπάνως για το Δημόσιο , αποτελούν αξιόμαχο και εκπαιδευμένο προσωπικό, ενώ έχουν ρυθμίσει τη ζωή τους και δομήσει τις οικογένειες τους σε σχέση με το εργασιακό περιβάλλον!

Αντί, λοιπόν, να ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις στο Νομό στο πλαίσιο της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΑ» μειώνονται, όχι μόνο στην Δ Α Αλεξανδρούπολης, αλλά και στην Δ Α Ορεστιάδας, που αντιμετωπίζει ανάλογο πρόβλημα.

Γι’ αυτό το θέμα ο Βουλευτής έχει υποβάλλει στο παρελθόν δύο σχετικές Ερωτήσεις (διαβάστε τις σε αυτά τα links http://www.dimoschakis.gr/?p=964 , http://www.dimoschakis.gr/?p=2432 ), ενώ έχει αποστείλει πριν από ένα χρόνο περίπου και συγκεκριμένα στις 07 Αυγούστου 2017 ανάλογη επιστολή στον τότε Αν. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, αλλά και στον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ (διαβάστε την σε αυτό το link http://www.dimoschakis.gr/?p=6467 ), ζητώντας τη συνέχιση της ενίσχυσης των Υπηρεσιών Συνοριακής Φύλαξης στον Έβρο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξ/πολης, πολύ σωστά προτείνει την σύσταση νέων οργανικών θέσεων, ανάλογες με τον αριθμό των αποσπασμένων στη Δ.Α. Αλεξ/πολης την κάλυψη αυτών μέσα από τις ετήσιες τακτικές μεταθέσεις σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!

Παράλληλα, ζητά το Προεδρείο των αστυνομικών υπαλλήλων τον εφοδιασμό ή την αναπλήρωση όλων των απαραίτητων υλικών (οχήματα, θερμικές κάμερες, είδη ιματισμού, πλωτά μέσα κ.α.), για να μπορούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, οφείλουν να ικανοποιήσουν τα δίκαια αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων και κυρίως να μην προχωρήσουν γενικότερα στη μείωση των αστυνομικών δυνάμεων στον Έβρο.