Δημοσχάκης Αναστάσιος

Βασικά σημεία και οπτικοακουστικό υλικό της ομιλίας στο 3ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού

Ακολουθούν τα σημαντικότερα σημεία της χθεσινής ομιλίας του Βουλευτή Έβρου και Τομεάρχη Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας κατά το χθεσινό 3ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού, εναρκτήρια εκδήλωση του 10ου Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και το οπτικοακουστικό υλικό της ομιλίας:

  • Χαιρέτισε τη έναρξη του 10ου Συνεδρίου της Ν.Δ. με το 3ο Συνέδριο Οικουμενικού Ελληνισμού. Του Ελληνισμού της Ομογένειας, των Ελλήνων Επιχειρηματιών και Επιστημόνων του Εξωτερικού και των Ναυτικών μας, οι οποίοι είναι ουσιαστικοί πρεσβευτές των αξιών μας.
  • Θεωρεί απαράδεκτο να γίνονται διάφοροι συμψηφισμοί με τους Έλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι όπου πήγανε, πήγανε συντεταγμένα, συγκροτημένα, με πιστοποιητικά υγείας, νόμιμα και βάσει κανόνων. Σεβάστηκαν τις χώρες που τους δέχτηκαν και προσέφεραν σε αυτές. Μετέδωσαν τις αξίες τους με αγάπη και δεν προσπάθησαν να τις επιβάλουν με τη βία.
  • Επικροτεί και στηρίζει, ως Υπεύθυνος Τομέα Απόδημου Ελληνισμού, το πρόσφατο σχέδιο Νόμου για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού και καλεί όλους τους συναδέλφους του Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ανεξαρτήτως κομμάτων και ιδεολογίας, να υπερψηφίσουν με εθνικό καθήκον το νόμο αυτό.
  • Καλεί, επίσης, με χθεσινή του ερώτηση, την Κυβέρνηση να μην αφήσει να ναυαγήσει η Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού της 20ής Μαΐου και έθεσε την ανάγκη δημιουργίας μιας συμπαγούς κρατικής δομής, εκτός πολιτικού κύκλου, μιας Υπηρεσίας ουσιαστικά, η οποία θα επιφορτιστεί με τις ανάγκες και τις προοπτικές του Ελληνισμού του Εξωτερικού, αντί της δημιουργίας ενός Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, άνευ ύλης και ουσίας.
  • Στηλιτεύει το ότι ζητάει η Κυβέρνηση από τους Έλληνες του Εξωτερικού να επενδύσουν σε ένα περιβάλλον που «μεταναστεύει» τους εδώ Έλληνες. Σε ένα περιβάλλον που “σκοτώνει” την επιχειρηματικότητα, αφού αυτή απουσιάζει από το πολιτικό αφήγημα της Κυβέρνησης. Πρόσφατο το παράδειγμα της κατάργησης της επιδότησης του μισθολογικού κόστους κατά 12% στην Θράκη, ασπίδα της απασχόλησης.
  • Θεωρεί απαράδεκτο η Μάνα Πατρίδα να απαιτεί και να επαιτεί. Όλες οι μητέρες του κόσμου δίνουν στα παιδιά τους αγάπη, στοργή και φροντίδα. Και τα παιδιά ανταποδίδουν με ευγνωμοσύνη τα ίδια και περισσότερα, χωρίς να χρειαστεί η μάνα να καταστεί επαίτης.
  • Ανακοίνωσε τη συμμετοχή του Τομέα Απόδημου Ελληνισμού στην πρωτοβουλία της εταιρίας ΚΑΠΑ Research, η οποία σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Harvard θα πραγματοποιήσει τη μεγαλύτερη παγκοσμίως έρευνα για τις απόψεις, τις τάσεις και τις ανάγκες του Απόδημου Ελληνισμού, με πάνω από 30.000 ερωτώμενους, και τα αποτελέσματα της οποίας θα καταστούν χρήσιμα εργαλεία για την λήψη σημαντικών αποφάσεων.

Την ομιλία μπορείτε να την παρακολουθήσετε ολόκληρη εδώ.

Ολόκληρο το κείμενο της ομιλίας εδώ.