Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δέσμια του κρατισμού η Κυβέρνηση! Οι υπο-παραχωρήσεις των 10 λιμένων αποτελούν αναποτελεσματικό ημίμετρο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας! Β΄μέρος της συνέντευξης στην Ώρα Αιχμής της Δέλτα TV.

Για την αναποτελεσματική μορφή αξιοποίησης που εφάρμοσε η κυβέρνηση, δλδ αυτή των υπο-παραχωρήσεων των 10 λιμένων της Χώρας, μεταξύ των οποίων και της Αλεξ/πολης, μίλησε στην εκπομπή Ώρα Αιχμής ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Δέλτα Τηλεόραση

Συγκεκριμένα είπε ότι:

•Η Κυβέρνηση αδυνατεί να απαλλαγεί από το μικρόβιο του κρατισμού και προωθεί την αξιοποίηση των λιμένων της Χώρας, μεταξύ των οποίων κι αυτό της Αλεξ/πολης με παρωχημένες πρακτικές και λογικές.

•Επιλέγει το μοντέλο των υπο-παραχωρήσεων για τα λιμάνια, χωρίς να υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη αξιολόγησης και βιωσιμότητας.

•Στα πλαίσια της συζήτησης του σχετικού νομοσχεδίου ο ίδιος ζήτησε την δημιουργία ενός σύγχρονου Λιμεναρχείου στην Αλεξανδρούπολη, αντάξιο της πόλης και του λιμένα!

•Υπενθύμισε ότι ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει προσφέρει πρόχειρες εγκαταστάσεις για την αρχική λειτουργία της Λιμενικής Ακαδημίας στην πόλη, καθώς επίσης και μια μεγάλη έκταση για την μετέπειτα ανέγερση νέου κτηρίου!

•Επίσης διεκδίκησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα των αποζημιώσεων των 34 οικογενειών που έχουν δεσμεύσει τις εκτάσεις τους, σύμφωνα με το Master plan του ΟΛΑ, και παραμένουν όμηροι επί δεκαετίες!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: