Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δήλωση στην ορκωμοσία της νέας τάξης Δοκίμων Αστυφυλάκων στη Σχολή του Διδυμοτείχου

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, παραβρέθηκε σήμερα Παρασκευή (11/11) στην ορκωμοσία της νέας τάξης Δοκίμων Αστυφυλάκων, στη Σχολή του Διδυμοτείχου της ΕΛ. ΑΣ.

Μετά το τέλος της ορκωμοσίας δήλωσε τα εξής:

«Είναι μεγάλη η χαρά και τιμή το ότι σήμερα παραβρέθηκα  στην ορκωμοσία της νέας τάξης Δοκίμων Αστυφυλάκων, στη Σχολή του Διδυμοτείχου της ΕΛ. ΑΣ !

Η οικογένεια της Ελληνικής Αστυνομίας καλωσορίζει τα νέα αυτά παιδιά, πολύτιμη προσθήκη στο στελεχιακό δυναμικό της, και διαβεβαιώνω τους γονείς τους πως έκαναν μια άριστη επιλογή για το μέλλον τους, φοιτώντας σε μια εξαιρετική Σχολή με Ευρωπαϊκή προοπτική σε ένα ιστορικό Σώμα!

Η εύρυθμη λειτουργία της ήταν για μένα πάντα  θέμα προτεραιότητας, διότι πάντα η θετική πράξη μου ταυτιζόταν με το  πάγιο αίτημα, επιθυμία και όνειρο  των  κατοίκων του Διδυμοτείχου και του Έβρου!

Αγωνιζόμαστε προς όλες τις κατευθύνσεις, η Σχολή αυτή καθώς και οι άλλες της Θράκης ,που στην αγκάλη τους υποδέχονται, τα νιάτα ενός Σώματος, να καταστούν και με τ’ εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά Κέντρα, για το διασυνοριακό έγκλημα και την παράνομη Μετανάστευση, τόσο της Europol όσο και της Frontex , καθ’όσον ο Έβρος διαθέτει εξαιρετικό πεδίον εκπαίδευσης στα χερσαία, ποτάμια, νησιωτικά και θαλάσσια σύνορα μας!

Στόχος της Σχολής είναι να διαμορφώσει αστυνομικούς με προσωπικότητα, που θα βρίσκονται στην υπηρεσία του πολίτη, όποτε αυτός τους χρειαστεί. Έχουμε πραγματικά μια Αστυνομία που υπακούει στο Σύνταγμα και τους Νόμους του κράτους. Αυτή με αγώνα, με κόστος και πόνο πολλές φορές  αποκαθιστά καθημερινά τη σχέση εμπιστοσύνης με τον πολίτη.

Με αυτόν τον τρόπο οικοδομούμε μία καλύτερη κοινωνία που μαθαίνει και  πρέπει να ξέρει ότι οφείλει να σέβεται την αστυνομική Αρχή, αλλά και αυτή να σέβεται,  την αξιοπρέπεια των πολιτών της!

Εύχομαι στους νέους Δοκίμους Αστυφύλακες, καλή σταδιοδρομία, καλή πρόοδο και καλή τύχη!».

 

orkomosia-astifylakonjohn3 oprkomosia-astyfilakon-2