Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δεσμεύσεις κι όχι υποσχέσεις θέλει ο Έβρος για τη Λιμενική Ακαδημία Αλεξ/πολης. Τροπολογία της ΝΔ για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Β/Α και Ν/Α Αιγαίου!

Για την έλλειψη πολιτικής βούλησης από την πλευρά του Υπουργού Ναυτιλίας για να προχωρήσει στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας στην Αλεξ/πολη, για την ανάγκη μοριοδότησης αναδρομικά για μια πενταετία των μεταθέσεων στο Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης, αλλά και για την τροπολογία της Ν Δ για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Β/Α & Ν/Α Αιγαίου μίλησε σήμερα (23/11) στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός Αναστάσιος Δημοσχάκης, στο πλαίσιο της συζήτησης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι

  • Από τη στιγμή που ο Υπουργός Ναυτιλίας φέρνει στη Βουλή  με Σχέδιο Νόμου την επέκταση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και για τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος είναι αδιανόητο να μην προχωρήσει στην ίδρυση Λιμενικής Ακαδημίας

 

  • Ο Δήμος Αλεξ/πολης έχει παραχωρήσει για την Ακαδημία έκταση 148 στρεμμάτων στην καλύτερη περιοχή της , πλησίον της θαλάσσης και μεταξύ δύο λιμένων, δηλαδή του κεντρικού της Αλεξανδρούπολης και του περιφερειακού της Μάκρης.

 

  • Ο τοπικός Δήμαρχος με επιστολή του προς τον Υπουργό Ναυτιλίας δεσμεύεται για προσωρινή στέγαση της Ακαδημίας σε κτίρια του Δήμου αμισθί μέχρι την ολοκλήρωση των απαραίτητων εγκαταστάσεων.

 

  • Για μια ακόμα φορά εμφανίζεται διστακτικός ο Υπουργός για την υλοποίηση του έργου, προβάλλοντας το θέμα της εξεύρεσης στελεχιακού δυναμικού, που θα μπορέσει να κρατήσει σε υψηλό επίπεδο την εκπαίδευση.

 

  • Η συνεργασία που υπέγραψε το Υπουργείο Ναυτιλίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης εγγυάται το υψηλό επίπεδο της Λιμενικής Ακαδημίας.

 

  • Ο Υπουργός Ναυτιλίας αποφεύγει να πει ξεκάθαρα που θα γίνει η Λιμενική Ακαδημία και να περιλάβει στο Σχέδιο Νόμου ως έδρα της την Αλεξ/πολη.

 

  • Η Λιμενική Ακαδημία μπορεί να μετεξελιχθεί  σε ένα διεθνές μετεκπαιδευτικό Κέντρο  Στελεχών Λιμενικών Αρχών Κρατών- Μελών  της Ε.Ε.

 

  • Ο Έβρος και η Θράκης αποτελούν το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης , γιατί διαθέτουν θαλάσσια, ποτάμια και αυστηρώς χερσαία σύνορα με Αποτρεπτικό  Εμπόδιο.

 

  • Να αποκατασταθεί η αδικία για το Λιμενικό Τμήμα της Σαμοθράκης και να ισχύσει αναδρομικά το μπόνους της μοριοδότησης για το καθεστώς των τοποθετήσεων για τουλάχιστον μια πενταετία.

 

  • Με παρέμβασή της η Ν Δ κατέθεσε τροπολογία για να παραταθεί έως τις 31/12 του 2018 ο μειωμένος ΦΠΑ στη Σαμοθράκη και στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε την ομιλία εδώ