Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δηλώσεις από την παρουσίαση του βιβλίου «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» στην Καβάλα

Για τα κίνητρα και τους στόχους της συγγραφής του βιβλίου του ‘Από τον Έβρο…στην Κατεχάκη’ μίλησε ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. , Αν. Δημοσχάκης στους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης της Καβάλας, στο πλαίσιο της παρουσίασης του στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

-Το βιβλίο του ‘Από τον Έβρο …στην Κατεχάκη’ είναι ένα δώρο του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, καταρχήν σε όλα τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, είτε αυτά βρίσκονται στην ενεργό δράση είτε βρίσκονται στην εφεδρεία. Κατά την ευδόκιμη διαδρομή του απέκτησε πάρα πολλές γνώσεις, και συνήθως όταν κανείς φεύγει, αυτές τις κρατάει για τον εαυτό του, τις μοιράζεται με τους συγγενείς του, με τους φίλους του και μια ολόκληρη παρακαταθήκη μένει ανεκμετάλλευτη. Ο ομιλών, επειδή θεώρησε ότι αυτό δεν συνάδει στις αρχές του και στην διαδρομή μου, κάθισε και αποτύπωσε τα πλέον σημαντικά γεγονότα σε αυτό το βιβλίο προκειμένου αυτό να είναι χρήσιμο εγχειρίδιο για τους μεταγενέστερους.
-Το βιβλίο χωρίζεται από τον ομιλούντα σε τρία μέρη: στο πρώτο τιμά την γενέτειρα του, το Ισαάκιο και το Διδυμότειχο, τον Έβρο,την Θράκη, την Βόρειο Ελλάδα, και κανείς διαβάζοντας αυτό το κομμάτι του βιβλίου, στο καθρέφτη του βλέπει τον εαυτό του. Το δεύτερο μέρος αναφέρεται σε κρίσιμα γεγονότα τα οποία συνέβησαν στο Ελληνικό κράτος και στα οποία συμμετείχε σε πρωταγωνιστικό ρόλο ή σε συνδρομητικό. Τα γεγονότα αυτά αντιμετωπίστηκαν πολλά με επιτυχία ενώ άλλα πολλές φορές και με ατυχία. Αυτά όμως είναι χρήσιμα για τους μεταγενεστέρους, διότι περιγράφεται όλος ο σχεδιασμός, όλες οι λεπτομέρειες που πραγματικά θα είναι χρήσιμες για αυτούς. Επίσης το τρίτο μέρος αναφέρεται σε συναντήσεις που είχε με σπουδαίους πολιτικούς της Ευρώπης και πολιτικούς της χώρας μας’.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις