Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δηλώσεις κ. Δημοσχάκη για την ζωονόσο και τα αναχώματα

Στην Δέλτα Τηλεόραση έκανε την περασμένη Κυριακή δηλώσεις ο Αναστάσιος Δημοσχάκης σε σχέση με τα δύο φλέγοντα ζητήματα του Νομού Έβρου, την εμφάνιση της Λοιμώδους Οζώδους Δερματίτιδας και την επισκευή των σπασιμάτων στα αναχώματα των αντιπλημμυρικών έργων κατά μήκος του ποταμού Έβρου και των παραποτάμων του.

Τα κύρια σημεία των δηλώσεων του Βουλευτή είναι τα παρακάτω:

 

Σε σχέση με τη ζωονόσο:

  1. Δύο ερωτήσεις κατατέθηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον Βουλευτή σε σχέση με την Λοιμώδη Οζώδη Δερματίτιδα. Μία τον Μάρτιο, όταν πρώτη φορά έκρουσε η Τουρκία τον κώδωνα του κινδύνου, και μία τον Ιούνιο, όταν πλέον είχε φτάσει στην «γειτονιά» μας, στην περιοχή της Ανδριανούπολης. (Σημείωση: έκτοτε, κατατέθηκε και τρίτη ερώτηση, χθες, Δευτέρα 24/8.)
  2. Και στις δύο ερωτήσεις οι απαντήσεις των Υπουργείων Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Εξωτερικών κρίθηκαν ανεπαρκείς και έδειχναν πως δεν υφίσταται διάθεση πραγματικής πρόληψης του φαινομένου, με συνεπακόλουθο την εμφάνισή του στον Έβρο.
  3. Ο Βουλευτής είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κ. Μεϊμαράκη, τον οποίον κάλεσε να αγκαλιάσει το πρόβλημα του Έβρου και να υιοθετήσει τις εισηγήσεις του Βουλευτή, όπως και έκανε.
  4. Επιπροσθέτως, συναντήθηκε με τον Αν. Υπουργό Αγροτικής Αναπτυξης κ. Αποστόλου, στον οποίον επέδωσε επιστολή και πλούσιο συναφές υλικό και στον οποίον υπενθύμισε πως βασική απαίτηση των αγροτών είναι ο εμβολιασμός των ζώων προς αποφυγή εξάπλωσης της ασθένειας.

 

Σε σχέση με τα αναχώματα:

  1. Ο κ. Δημοσχάκης με επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις του πίεσε προς την υιοθέτηση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, ώστε να αρθεί το αδιέξοδο με την απόληψη χώματος για τις ανάγκες της επισκευής των αναχωμάτων που είχε δημιουργηθεί λόγω της ανάγκης συναφούς περιβαλλοντικής μελέτης.
  2. Ο Βουλευτής θεωρεί πως η καθυστέρηση έχει θέσει σε κίνδυνο τα χρονοδιαγράμματα εκτέλεσης των επισκευών και κατηγόρησε ευθέως τον κ. Λαφαζάνη, ο οποίος ως μέχρι πρότινος αρμόδιος Υπουργός αδιαφόρησε επιδεικτικά για τον Έβρο και τους κατοίκους του.

 

Μπορείτε να δείτε τις δηλώσεις εδώ.