Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δηλώσεις στη Δέλτα Τηλεόραση (29/10) για την Επίκαιρη Ερώτηση για ένταξη του Έβρου στην Α’ κλιματική ζώνη

Ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, μίλησε στη Δέλτα Τηλεόραση της Αλεξανδρούπολης για την Επίκαιρη Ερώτηση που έχει καταθέσει για την ένταξη του Έβρου στην πρώτη κλιματική ζώνη για το επίδομα θέρμανσης. Η Επίκαιρη Ερώτηση έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί αύριο Δευτέρα (31/10), μετά τις 18:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από το κανάλι της Βουλής.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Ο Έβρος έχει όλα τα χαρακτηριστικά για να ενταχθεί στην πρώτη κλιματική ζώνη, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν τα επιχειρήματα για να απολαμβάνουν οι κάτοικοί του τα προνόμια αυτής της ένταξης.
  • Ο Νομός, επειδή βρίσκεται στην άκρη της Ελλάδας, έχει μεγαλύτερο μεταφορικό κόστος στα καύσιμα σε σχέση με άλλους Νομούς.
  • Η επιβάρυνση για τη Σαμοθράκη είναι μεγαλύτερη για  την αγορά των καυσίμων. Είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει το ΥΠΟΙΚ να λάβει μια εύστοχη απόφαση.
  • Εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών και της έλλειψης χρημάτων πολλοί κάτοικοι φεύγουν από τον Έβρο και πηγαίνουν στα παιδιά τους, σε πιο ζεστές περιοχές, με αποτέλεσμα να ερημώνουν τα χωριά.
  • Παρατηρείται το φαινόμενο να αγοράζουν οι κάτοικοι του Νομού καύσιμα από γειτονικές χώρες, επειδή είναι πιο φθηνά.

 

Δείτε εδώ τις δηλώσεις