Δημοσχάκης Αναστάσιος

Δηλώσεις στο Ράδιο Έβρος για τη Συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης για το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού

Για την Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε στη Βουλή σχετικά με την κατάργηση – υποβάθμιση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού μίλησε χθες  (07/02) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αν. Δημοσχάκης, στο ράδιο Έβρος 97,1 FM της Ορεστιάδας.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

Σε λαθεμένη κατεύθυνση κινείται η κυβέρνηση αναφορικά με την κατάργηση – υποβάθμιση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού, καθώς δημιουργεί σημαντικό κενό και «Αχίλλειο Πτέρνα» στον Έβρο.

Αποτελεσματική θα είναι η ίδρυση Τμήματος Αντιμετώπισης Διασυνοριακού Εγκλήματος και Ναρκωτικών και Υποδ/νσης Συνοριακής Φύλαξης για την Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης , καθώς και αντίστοιχες δομές για την Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας.

Πρέπει οι ως άνω δομές να εξαρθρώσουν τις Συμμορίες του Διεθνούς Οργανωμένου Εγκληματος και να αποκαλύψουν όσους κρύβονται πίσω από τις μεταναστευτικές ροές σε Ελλάδα, αλλά και Ευρώπη.

Έχουμε φτάσει στο σημείο να κάνουν οι αλλοδαποί στο Αιγαίο τους ναυαγούς κι εμείς τους ναυαγοσώστες και στα χερσαία σύνορα μας στον Έβρο ,να κάνουμε τους τροχονόμους!

Δεν έμεινε ικανοποιημένος από την απάντηση του Υπουργού και τον εγκάλεσε λέγοντας ότι η κυβέρνηση έχει χρέος απέναντι στον ελληνικό λαό να φρουρεί την Πατρίδα.

Δεσμεύεται απέναντι στους Εβρίτες ότι αν η Κυβέρνηση υποβαθμίσει ή καταργήσει το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού η ΝΔ θα επαναφέρει την κανονικότητα στα χερσαία σύνορα.

Η κατασκευή του αποτρεπτικού εμποδίου στο προγεφύρωμα του Κάραγατς είναι αποτέλεσμα δικών του ενεργειών και σχετικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ. Γι’ αυτό το λόγο είχαν σταλεί δύο αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ  στο Νέο Μέξικο για να μετεκπαιδευτούν και να μελετήσουν πως αντιμετωπίζουν στα νότια σύνορα της Αμερικής οι μεταναστευτικές ροές.

Στην επίσκεψή του στην Κατεχάκη, στον Αρχηγό της Αστυνομίας και στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου είχε προτείνει τη συστέγαση του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού με το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, κάτι που θα έχει πολλαπλά οφέλη.

Οι Εβρίτες και κυρίως της Ν . Βύσσας – Καστανιών νιώθουν ασφάλεια από τη στιγμή που κατασκευάστηκε το αποτρεπτικό εμπόδιο !

Ήταν Επικίνδυνη η απόφαση του Υπουργού Γ. Μουζάλα (26/9/15) για τη διάνοιξη οδικού διαύλου ασφαλούς διέλευσης στα χερσαία σύνορα μας για την είσοδο 30 χιλιάδων και πλέον αλλοδαπών που ανέμεναν στην Ανδριανούπολη.

 

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη

.