Δημοσχάκης Αναστάσιος

Διαβίβαση ψηφίσματος του Δ.Σ. Σουφλίου για την λειτουργία των Περιφερειακών Ιατρείων. Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς.

Ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση, διαβιβάζοντας προς το Υπουργείο Υγείας, για ενημέρωση και τυχόν λοιπές ενέργειες, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου, που αφορά στην απόφαση αναστολής λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων του Δήμου.

Ακολουθεί αναλυτικά η Κοινοβουλευτική Αναφορά :

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Υγείας

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, διαβιβάζοντας στο Υπουργείο Υγείας για ενημέρωση και τυχόν περαιτέρω ενέργειες, το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σουφλίου που αφορά στην πρόσφατη απόφαση αναστολής λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων.

Ακολουθεί αναλυτικά το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου:

«ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ»

Στα πλαίσια της διαχείρισης της πανδημίας του Covid-19, επί δύο συναπτά έτη, πάρθηκαν αποφάσεις με γνώμονα την θωράκιση των νοσοκομείων για τη διάγνωση και αντιμετώπιση του κορονοϊου.Σε αυτές τις αποφάσεις στα αρχικά στάδια της πανδημίας, στο επίκεντρο ήταν οι μετακινήσεις του νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας, από τα περιφερειακά ιατρεία προς τα νοσοκομεία.Δύο χρόνια μετά, για την αντιμετώπιση του κορονοϊού έχουν εφευρεθεί εμβόλια, θεραπείες, υπάρχει ενδεχομένως μια πληρέστερη εικόνα για την αντιμετώπισή του.Παρόλα αυτά, ανακοινώθηκε ξανά από τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ, πως αναστέλλονται τα Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφέρειάς μας, με το πρόσχημα της εκ νέου αύξησης των κρουσμάτων και αντιμετώπισης της πανδημίας.Ως Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο προς όλους, οι οποίοι μάλλον αγνοούν την πραγματικότητα, πως στην περιοχή του Δήμου Σουφλίου υπάρχουν ηλικιωμένοι, άποροι, νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς, κάτοικοι ορεινών περιοχών, οι οποίοι απέχουν από τα δύο νοσοκομεία του Νομού αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα.Δυστυχώς αποδεικνύεται πως όσοι έλαβαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση, η μόνη εικόνα που έχουν από την περιοχή μας, είναι όταν μελετούν τις χιλιομετρικές αποστάσεις από το χάρτη.Απευθυνόμενοι προς τη διοίκηση της 4ης ΥΠΕ, αλλά και προς αυτούς που διορίζουν τις διοικήσεις. Απευθυνόμενοι προς τους βουλευτές του Νομού μας, ζητάμε να ανακληθεί άμεσα η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία εμπαίζει τους κατοίκους της περιοχής μας και ενδεχομένως να τους τιμωρεί που επέλεξαν να ζήσουν σε αυτή τη γωνιά της πατρίδας μας. Τελικά η άμεση πρόσβαση στη δημόσια υγεία, μήπως δεν είναι προνόμιο για όλους;H πανδημία του κορονοϊού κάποια στιγμή θα τελειώσει, όλες οι πανδημίες τελειώνουν. Αποδεικνύεται όμως πως πιο επικίνδυνη πανδημία από αυτή του κορονοϊού είναι η πανδημία της εγκατάλειψης και ερημοποίησης της περιοχής μας, η οποία πραγματοποιείται για δεκαετίες συστηματικά και κατ’ εξακολούθηση.Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουφλίου, ξεκαθαρίζει πως θα κάνει ότι απαιτηθεί ώστε όχι μόνο αυτή, αλλά όλες οι αποφάσεις που «φτωχοποιούν» την περιοχή μας, να μην εφαρμοστούν.Ως Δ.Σ. απαιτούμε την ΑΝΑΚΛΗΣΗ της απαράδεκτης αυτής απόφασης. Η πανδημία αντιμετωπίζεται με προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και όχι με την υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.Εμείς όλοι, επιλέγουμε την ανάπτυξη και την ευημερία της περιοχής.Υ.Γ. Το κείμενο του ψηφίσματος πρόκειται να λάβει επίσημη μορφή και να αποσταλεί στον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη Κυριάκο, τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη Θάνο, την Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κα Γκάγκα Μίνα, τον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ κ. Τσαλικάκη Δημήτρη, τους Βουλευτές Νομού Έβρου και τον Περιφερειάρχη της ΑΜΘ.