Δημοσχάκης Αναστάσιος

Διαμαρτυρία των Δημάρχων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου & Αλεξανδρούπολης για το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων στον Έβρο!! Κατάθεση Κοινοβουλευτικής Αναφοράς

Κοινοβουλευτική Αναφορά κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβιβάζοντας μέσω της Βουλής των Ελλήνων την επιστολή των Δημάρχων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου & Αλεξανδρούπολης.

Στο επίκεντρο της επιστολής βρίσκεται το ζήτημα της απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Ο βουλευτής μέσω της Κοινοβουλευτικής Αναφοράς αναδεικνύει την ανησυχία των Δημάρχων της περιοχής για τις δυσμενείς οικονομικές, κοινωνικές κι εθνικές συνέπειες της εν λόγω απόφασης, καθιστώντας επιβεβλημένο να υπάρξουν ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης του αισθήματος εθνικής ασφάλειας στην ακριτική περιοχή!!

Ακολουθεί η Αναφορά:

Προς: Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΘΕΜΑ : ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ!!

Ο Βουλευτής Έβρου, Αναστάσιος Δημοσχάκης καταθέτει Κοινοβουλευτική Αναφορά προς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διαβιβάζοντας συνημμένα την επιστολή των Δημάρχων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου, Σουφλίου & Αλεξανδρούπολης.

Μέσω της επιστολής οι Δήμαρχοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για την πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου περί κλεισίματος των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή απόφαση με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην τοπική κοινωνία και οικονομία, όσο και στη διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφαλείας.

Κρίνεται απαραίτητο όπως αξιολογηθεί η αντίδραση των επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αποκατασταθεί η ανησυχία των Εβριτών τόσο με επίσημες διευκρινίσεις όσο και με τη λήψη μέτρων περαιτέρω ενίσχυσης του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της ευαίσθητης περιοχής!!

Ακολουθεί η επιστολή:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά την αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έφτασε στις 12.12.2022 στις Στρατιωτικές Μονάδες του Έβρου, τα Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου, με την οποία ενημερωθήκαμε ότι αυτά κλείνουν, συνεδριάσαμε οι Δήμαρχοι Αλεξανδρούπολης, Ορεστιάδας, Σουφλίου και Διδυμοτείχου  και σας καταθέτουμε τα εξής:

·        Πρόκειται για μια εξαιρετικά σοβαρή απόφαση με δυσμενείς συνέπειες τόσο στην τοπική κοινωνία και οικονομία όσο και στη διατήρηση του υψηλού αισθήματος ασφαλείας, που έρχεται σε αντιπαράθεση με το μέχρι σήμερα αυξημένο και έκδηλο ενδιαφέρον της Πολιτείας για την ακριτική περιοχή του Έβρου.  

·        Η παρουσία των νέων στρατιωτών και η συνακόλουθη διαμονή τους στην περιοχή μας, αποτελούσε ανάσα ζωής και τόνωσης του αισθήματος ασφάλειας σε αυτήν την εθνικά ευαίσθητη περιοχή της χώρας.

·        Όλοι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι με τις εξόδους τόνωναν την τοπική οικονομία όπως επίσης και κατά τις ορκωμοσίες τους εκατοντάδες γονείς έρχονταν στον Έβρο προκειμένου να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους σε αυτήν την τόσο σημαντική στιγμή της ζωής τους, ενισχύοντας με την παρουσία τους την περιοχή μας.

·        Όταν επεκτείνονται δομές όπως το Κ.Υ.Τ και ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στη κοινότητα Φυλακίου του Δήμου Ορεστιάδας, στελεχώνονται με πολυάριθμο προσωπικό και ενισχύονται με εξοπλισμό, είναι αδιανόητο το κλείσιμο των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων.

·        Όταν ενισχύονται παρόμοια κέντρα σε περιοχές κοντά στην Αθήνα ή σε πόλεις της Πελοποννήσου και κλείνουν αυτά του Έβρου,  ποιο μήνυμα περνάτε στους πολίτες του Έβρου;;

·        Ξεχάστηκαν τόσο γρήγορα τα γεγονότα του 2020 στις Καστανιές του Δήμου Ορεστιάδας;

Κύριε Υπουργέ,

Γνωρίζοντας το υψηλό αίσθημα υπευθυνότητας που σας διακρίνει και την άριστη γνώση των συνθηκών της περιοχής μας, σας καλούμε άμεσα:

·        Να ανακαλέσετε την απόφαση κλεισίματος των Κέντρων Κατάταξης Νεοσυλλέκτων σε Αλεξανδρούπολη, Καβησσό, Σουφλί και Λαγό Διδυμοτείχου.

Έχουμε διαχρονικά απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας και μην επιτρέψετε αυτό το λάθος σχεδιασμό.

Ο Έβρος μας δεν αντέχει τέτοια υποβάθμιση.

Με τιμή,

Ο Δήμαρχος Ορεστιάδας

Πρόεδρος Π.Ε.Δ Α.Μ.-Θ

Μαυρίδης Βασίλειος

Ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου

Χατζηγιάννογλου Ρωμύλος

Ο Δήμαρχος Σουφλίου

Καλακίκος Παναγιώτης

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Ζαμπούκης Ιωάννης