Δημοσχάκης Αναστάσιος

Είμαι απέναντι σε οποιονδήποτε δεν προστατεύει & δεν υπερασπίζεται τον Έβρο και την Θράκη”. Συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της alfatileorasi Αλεξανδρούπολης

Συνέντευξη ηχηρών πολιτικών μηνυμάτων και ουσιαστικών διεκδικήσεων παραχώρησε χθες (17/2) ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α, Αν.Δημοσχάκης στο Δελτίο Ειδήσεων της ALFA TV Αλεξ/πολης, με θεματικούς άξονες το Κέντρο Υποδοχής Ταυτοποίησης (KΥΤ) Φυλακίου Β/Έβρου, το Περιφερειακό Γραφείο Ασύλου Αλεξ/πολης και τον αναμενόμενο διαγωνισμό Συνοριοφυλάκων.Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

Από την πρώτη στιγμή η θέση του για την Πρόσκληση Ενδιαφέροντος που αφορά στο ΚΥΤ Φυλακίου Β/Έβρου ήταν ξεκάθαρη, κρυστάλλινη & τεκμηριωμένη!

Πρότεινε συγκεκριμένη, υπαλλακτική λύση τόσο στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων όσο και στο πλαίσιο της Γραπτής Ερώτησης που κατέθεσε για το ζήτημα.

Οι απαντήσεις από το Υπουργείο Μετανάστευσης και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν δίνουν λύσεις και δεν διευκρινίζουν τις προθέσεις για τον σχεδιασμό που αφορά στην περιοχή μας.

Δεν διαπιστώνει εκ μέρους των Υπουργείων πρόθεση αναγνώρισης για επαναξέταση του ζητήματος σε σχέση με την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας η οποία είναι ηχηρή, ομόφωνη & κρίσιμη!

Η απουσία του από την επίσκεψη του Υπουργού στην Ορεστιάδα περιείχε και πολιτικό μήνυμα υψηλού συμβολισμού αφού πλέον είχαν ολοκληρωθεί οι συζητήσεις & αναμένονταν οι λύσεις!!

Το ενδεχόμενο μεταφοράς του Περιφερειακού Γραφείου Ασύλου Αλεξ/πολης στην Καβάλα αποτελεί μια κίνηση άστοχη κι άκαιρη.

Η παρουσία της συγκεκριμένης υπηρεσίας στον Έβρο είναι απολύτως απαραίτητη για λόγους λειτουργικούς, εργασιακούς και οικονομικούς.

Το αίτημά του για αύξηση του ηλικιακού ορίου στον αναμενόμενο διαγωνισμό ΣΝΦ παραμένει ζωντανό και απαιτητό από όλες τις πλευρές!

Η απάντηση στην σχετική Γραπτή του Ερώτηση δεν ικανοποιεί τους Εβρίτες ενώ παράλληλα αδικεί μια γενιά νέων ανθρώπων, που στερήθηκαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες λόγω μνημονίων.

Οι προσωπικές παρεμβάσεις του εξασφάλισαν μια θετική προδιάθεση επανεξέτασης του ζητήματος την οποία σκοπεύει να αξιοποιήσει για το καλό των νέων & της περιοχής προβαίνοντας προσεχώς σε επί πλέον κοινοβουλευτική παρέμβαση!!

Μπορείτε να ακούσετε όλη την συνέντευξη στον σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=31sBvz3cBSI