Δημοσχάκης Αναστάσιος

Εκδηλώσεις μνήμης για την 97η Επέτειο της Γενοκτονίας & της φυσικής εξόντωσης, του Μικρασιατικού Ελληνισμού

Στις εκδηλώσεις μνήμης για την 97η Επέτειο της Γενοκτονίας & της φυσικής εξόντωσης, του Μικρασιατικού Ελληνισμού παρέστη σήμερα Κυριακή 15/09 στην Αλεξ/πολη ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Μετά το μνημόσυνο που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ι.Μ Αγ.Νικολάου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Δόμνας Βιζβύζη στην Πρωτεύουσα του Έβρου.

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στους εορτασμούς ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

· Συμπληρώνονται φέτος 97 χρόνια από τη Γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της Ιστορίας μας που δεν παραγράφεται και ούτε ξεχνιέται.

· Είναι Ημέρα μνήμης, αλλά και τιμής για τους εκδιωχθέντες Έλληνες από τα παράλια της Μ.Ασίας, από τη Θράκη την Κων/πολη την Προύσα και τον Πόντο!

· Η Ημέρα αυτή όμως μας υπενθυμίζει ότι ο Ελληνισμός είναι συνεχής, ανθεκτικός, ιστορικά και κοινωνικά δυνατός, παρά τις διαχρονικές εκδιώξεις & εξοντώσεις!

· Διαχρονική παραμένει και η πρόκληση από την γειτονική χώρα που γίνεται αυτουργός μιας σύγχρονης διεθνούς αντικανονικότητας ανεξέλεγκτης υποδοχής Μουσουλμάνων χωρίς visa στην Επικράτεια της και παράνομης “εξαγωγής” τους στην Χώρα μας & στην Ε.Ε!

· Χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε ως κόρην οφθαλμού την ιστορική μνήμη, την ιστορική αλήθεια και τα κεκτημένα!
Η ιστορική μνήμη είναι αυτή που διατηρεί την ταυτότητα των εθνών ζωντανή στο πέρασμα των αιώνων.

· Η στιβαρή εξωτερική πολιτική & η προστασία των συνόρων μας μπορούν να εξασφαλίσουν την απωλεσθείσα εθνική αξιοπρέπεια & την από αιώνων στόχευση στην μεγάλη οικογένεια της Δύσης στην οποία διαχρονικά ανήκουμε, αγωνιζόμαστε χωρίς αστερίσκους & δεν απεμπολούμε!!!