Δημοσχάκης Αναστάσιος

Εκχώρηση πλήρους κυριότητας του βιβλίου “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη” – Απόδοση των εσόδων στα Ιδρύματα «Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ» και Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών

Ξεχωριστή μέρα θα είναι η ερχόμενη Τετάρτη (20 Δεκεμβρίου) για τον Βουλευτή Έβρου κι Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, Αναστασίου Δημοσχάκη, καθώς υλοποιείται αυτό που έχει σχεδιάσει και υποσχεθεί σχετικά με την ιδιοκτησία και διάθεση των εσόδων του βιβλίου του:  “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη”.

Συγκεκριμένα στο Μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ (Ηπείρου 2 και Πατησίων)  θα πραγματοποιηθεί η τελετή  παράδοσης – παραλαβής των οριστικών Συμβολαίων  πλήρους κυριότητας του βιβλίου  του  στο Ίδρυμα «Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ», στους κόλπους του οποίου λειτουργεί Ειδικός Λογαριασμός για τα ορφανά της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος, και στο Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών.
Επίσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΕΥΡΑΣΙΑ», Φαίδων Κυδωνιάτης, θα επιδώσει τις επιταγές του συνόλου των εσόδων του έτους 2016 ισομερώς (50% + 50%) στα δύο παραπάνω Ιδρύματα.

Βασικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο Σπύρος Φλογαϊτης, καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών

Επίσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν οι πρόεδροι του Ιδρύματος «Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ» και του Θρακικού Κέντρου – Εταιρεία Θρακικών Μελετών.
Συντονιστής της όλης εκδήλωσης θα είναι ο δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης.

Την εκδήλωση θα κλείσει Μουσικοχορευτικό Συγκρότημα από τον Έβρο.

 ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

Το βιβλίο «Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη» περιγράφει τους σημαντικότερους σταθμούς μιας ευδόκιμης επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Ο συγγραφέας ξεκίνησε από το Ισαάκιο Διδ/χου Έβρου το οποίο και δεν ξεχνά. Αναδεικνύει, προβάλλει και υμνεί την γενέτειρά του με τις αρχές και αξίες της οποίας πορεύτηκε κατά την ευδόκιμη διαδρομή του στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας. Περιγράφει τη διαχείριση κρίσιμων περιστατικών που συνέβησαν στην Ελλάδα και στα οποία είχε πρωταγωνιστικό ή συνδρομητικό ρόλο. Πρόθεση του είναι το βιβλίο του να καταστεί χρήσιμο εργαλείο για τους μεταγενέστερους. Αναδεικνύει συναντήσεις του με Πολιτικούς Ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης με “γευστικά περιστατικούλια” τα οποία δεν είδαν, μέχρι σήμερα, το φως της δημοσιότητας!