Δημοσχάκης Αναστάσιος

Εμβληματική και Ουσιαστική η λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής στο Β/Έβρο!! Προτάσεις για την αναβάθμιση της και έναρξη των μαθημάτων σε αυτή!!

Συνέντευξη παραχώρησε χθες (3/10/19) ο Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Α.Δημοσχάκης, στον ραδιοφωνικό σταθμό StatusRadio 94.2, με θέμα την εύρυθμη λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου καθώς και τις προκλήσεις που δέχεται η Ελλάδα από την γείτονα χώρα.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

📌Η λειτουργία της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου συνιστά προνόμιο του Έβρου & της Θράκης καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχη στην Περιφέρεια!
📌Ο ίδιος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ενεργεί κοινοβουλευτικά προκειμένου να ξεκινήσουν τα μαθήματα & να επιτευχθεί οριστική λύση στην δυσλειτουργία της Σχολής!
📌Την Πέμπτη (26/09) επισκέφθηκε το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να γνωστοποιήσει τα προβλήματα τα οποία αποτελούν εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία της Σχολής & να προτείνει τις ανάλογες λύσεις σε αυτά .
📌Με προχθεσινή (30/9) επιστολή του προς τα Υπουργεία Παιδείας & Υγείας για την ανασυγκρότηση της Σχολής, υπογραμμίζει σε αυτά την όλη κατάσταση αυτής & την δυσλειτουργία της, με το τοπικό Νοσοκομείο .
📌Προτείνει να χαρακτηριστεί αυτό σε ΑΓΟΝΟ τύπου Α’, να τροποποιηθεί ο Κανονισμός λειτουργίας του από 120 κλίνες σε 156, να προκηρυχθεί η κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καταστεί το Νοσοκομείο αυτοδύναμο για τον Β/Έβρο, αλλά & εκπαιδευτικό κέντρο της τοπικής Νοσηλευτικής!!
📌Τόνισε ότι συνιστά καίριας εθνικής σημασίας να μετεξελιχθεί η Σχολή από παράρτημα ενός τμήματος του Διεθνούς Πανεπιστημίου Θες/νίκης, σε αυτοτελές τμήμα Π.Ε του Έβρου, ενταγμένο στο Δ Π Θ με την ρητή πρόβλεψη ότι θα έχει έδρα το Διδ/χο!
📌Λόγω έλλειψης καθηγητών αλλά & έναρξης του νέου Πανεπιστημιακού έτους, προτείνει την αποδοχή των περσινών πινάκων καθηγητών-διαλεκτών, προκειμένου οι σπουδαστές να μην χάσουν πολύτιμο εκπαιδευτικό χρόνο.
📌Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2009 χάθηκε το κεκτημένο της φύλαξης των χερσαίων & θαλάσσιων συνόρων μας από κοινού με τις Αστυνομίες των Κρατών Μελών της Ε.Ε
📌Η κυβέρνηση κινείται με Σχέδιο & γρήγορα βήματα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που σκόπιμα δημιούργησε & προκαλεί ο ‘ταραξίας’ της περιοχής μας !!
📌Υπογράμμισε, την καίρια σημασία της εφαρμογής της Συμφωνίας Σένγκεν της Ε.Ε. που προβλέπει την φύλαξη των συνόρων μας & την αποτροπή της παραβίασης αυτών που επιχειρείται από Ανατολάς, γιατί η γειτονική Χώρα δεν φυλάσσει τα δικά της …
📌Η ρητή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου συνιστά το εργαλείο για όλα τα κράτη, ώστε χωρίς φωνές & κραυγές να διατηρείται η τάξη & να κατισχύουν οι αρχές της καλής γειτονίας.
📌Τέλος, επισήμανε την προσθετική αξία που λαμβάνει η χθεσινή (3/10) τελική φάση της άσκησης “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2019”, με την άφιξη & παρουσία του Πρωθυπουργού Κ.Μητσοτάκη στην Αλεξ/πολη….

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=7pIFJmdBTls&t=835s