Δημοσχάκης Αναστάσιος

Εορταστικές εκδηλώσεις για τον Αγ. Αθανάσιο, πολιούχο Διδ/χου

Στους εορτασμούς του Πολιούχου και Εφόρου του Διδ/χου, Αγίου Αθανασίου, συμμετείχε σήμερα (18/01) ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Παρακολούθησε τον Όρθρο και την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι Μ Ν  του Αγ. Αθανασίου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και συλλειτουργούντων των Μητροπολιτών Ν. Ιωνίας κ.κ. Γαβριήλ και Διδ/χου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ.κ. Δαμασκηνού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στο κέντρο της πόλης και το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε πολυαρχιερατικός Αγιασμός στη συνοικία της Ταμπακιάς Διδ/χου, όπου στο τοπικό Παρεκκλήσι του Αγίου Αθανασίου οι ευλαβείς Ψαράδες προσέφεραν «κουρμπάνι» στη μνήμη του Αγίου!

Με αφορμή τη σημερινή εορτή ο Βουλευτής δήλωσε:

«Μεγάλη μέρα η σημερινή για το Διδυμότειχο, που γιορτάζει με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα τον πολιούχο, προστάτη κι έφορο του Αγ. Αθανάσιο . Εύχομαι ο «Στύλος της Ορθοδοξίας», όπως τον χαρακτηρίζει  η Εκκλησία μας να κρατάει όρθια την πόλη και να σκέπει τους κατοίκους της, τους δε αρμοδίους της Χώρας να φωτίζει για να παίρνουν σωστές, δίκαιες και στοργικές αποφάσεις για το ιστορικό Διδ/χο!!!  Χρόνια πολλά σε όλους τους Δημοτιανούς όπου κι αν βρίσκονται! Χρόνια πολλά και ευλογημένα στους εορτάζοντες!!».