Δημοσχάκης Αναστάσιος

Επικαιρότητα, προεκλογικές φιέστες, Eλληνοαλβανικές σχέσεις και Τουρκική προκλητικότητα στο Δελτίο Ειδήσεων του ΡΟΔΟΠΗ TV!

Για την τροπολογία-κοροϊδία των στελεχών ΕΔ και ΣΑ, δικαστικών και πανεπιστημιακών, τις εξελίξεις στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, και το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, μίλησε χθες (9/11/18 ) βράδυ στο δελτίο ειδήσεων στο rodopi tv ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.
TV Ροδόπη Αν.Μακεδονίας-Θράκης

Συγκεκριμένα είπε:

• Ο Πρωθυπουργός θριαμβολογεί για τα κουτσουρουμένα αναδρομικά των στελεχών των ΣΑ και ΕΔ, δικαστικών και πανεπιστημιακών, χωρίς ωστόσο να συμμορφώνεται η Κυβέρνηση του με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης ως προς την αναπροσαρμογή των μισθών και των συντάξεων.

• Η κυβέρνηση στερεί αναδρομικά ενός έτους από τα ε.ε στελέχη των Ε Δ και Σ Α, αλλά και αναδρομικά 2,5 ετών από τους συνταξιούχους.

•Επιπλέον αγνόησε πλήρως τις ορφανικές οικογένειες, όπως εκφράζονται με τον Σύλλογο Θανόντων Συζύγων ΑΞ.Ι.Α., και δεν τους αποδίδει τα χρήματα που δικαιούνται, όπως προεκλογικά είχε υποσχεθεί.

•Οι ελληνοαλβανικές σχέσεις δοκιμάστηκαν από το θλιβερό περιστατικό του βίαιου θανάτου ενός νέου ανθρώπου, για τον οποίο η ΝΔ απαιτεί την πλήρη διαλεύκανση και διαφάνεια ως προς τις συνθήκες του γεγονότος.

•Οι συνθήκες απαιτούν την συνετή στάση από την πολιτική ηγεσία των δυο χωρών, προκειμένου να επιτευχθεί η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δυο λαών, η αποφυγή νέων επεισοδίων και η καλλιέργεια κλίματος συνεργασίας και καλής γειτονίας.

•Η Τουρκία θα συνεχίσει την προκλητική συμπεριφορά προκειμένου να επιτύχει την μεταβολή του status quo στο Αιγαίο και στην Ν/Α Μεσόγειο.

• Η Ελλάδα ως μέλος της Ε.Ε. και της μεγάλης συμμαχίας το ΝΑΤΟ θα πρέπει να γνωστοποιεί τις εξελίξεις στους υπόλοιπους συμμάχους και να διεκδικεί τον σεβασμό των συνθηκών και εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.

•Η περιοχή του Έβρου και της Θράκης αποτελεί μια νευραλγική περιοχή με συγκεκριμένες ευαισθησίες και η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί ως προς της ασφάλεια και την άμυνα, την οικονομική ανάπτυξη με έμφαση στις συνδυασμένες μεταφορές, την στήριξη του πρωτογενούς τομέα και την ενθάρρυνση των ιδιωτικών πρωτοβουλιών.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: