Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η αμφίδρομη σχέση της ανώτερης εκπαίδευσης με την ελεύθερη οικονομία αναλύθηκε σε μια σημαντική ημερίδα του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και των Εμπορικών & Βιομηχανικών επιμελητηρίων της Α.Μ.Θ!!

Σε μια πολύ σημαντική ημερίδα που οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημίο Κύπρου και τα Εμπορικά & Βιομηχανικά Επιμελητηρία της Αν.Μακεδονίας & Θράκης παραβρέθηκε την Παρασκευή 11/05, ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Στον χαιρετισμό του ανέφερε:

• Η συνεργασία της Πανεπιστημιακής Κοινότητας με την πραγματική οικονομία αποτελεί την αποτελεσματικότερη συνταγή διασύνδεσης της ανώτερης εκπαίδευσης με τις τρέχουσες ανάγκες των επιχειρήσεων και την στροφή σε ρεαλιστικότερες κατευθύνσεις σπουδών.

•Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο πρέπει να εξελίξει την ταυτότητά του σε μια πιο ευέλικτη μορφή, μέσα από συνεχή διάλογο με την ελεύθερη οικονομία, με δημιουργία τμημάτων και επιστημόνων με αντίκρισμα στην αγορά εργασίας.

•Ένα απτό παράδειγμα αποτελεί η προσπάθεια του, μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, να συσταθεί θέση καθηγητού της σηροτροφίας στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να τεθεί σε σωστή επιστημονική βάση η αναβίωση της σηροτροφίας στην περιοχή του Σουφλίου και όχι μόνο.

•Ενδεικτική επίσης είναι και η προσπάθεια να ιδρυθεί Κτηνιατρική Σχολή στον Έβρο, που να λειτουργήσει ως επιστημονικό ανάχωμα στις ζωονόσους που εισάγονται εξ ανατολάς, και να ετοιμάζει επιστήμονες γαλουχημένους μέσα σε μονάδες εκτροφής και όχι μόνο στα πανεπιστημιακά έδρανα…