Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η αποτελεσματική διεκδίκηση των συμφερόντων του Έβρου προαπαιτεί την αρωγή και την έγκυρη ενημέρωση εκ μέρους των λειτουργών της!!

Οποιαδήποτε συρρίκνωση, μείωση ή παύση λειτουργίας υπηρεσιών και δομών στον Έβρο σημαίνει σημαντική κοινωνική, οικονομική & εθνική αποδυνάμωση στον τόπο μας!!

Διαχρονικά σχεδίασα, συνεργάστηκα, επεδίωξα, συνέδραμα & παρενέβην αποτελεσματικά στην ανάκληση/απόσυρση αποφάσεων που σχετίζονταν με την παύση λειτουργίας κάθε μορφής & κατηγορίας υπηρεσιών σε όλο τον Εβρο. 

Με πρόσφατη κοινοβουλευτική μου ενέργεια σχετικά με το Ταχυδρομικό Κατάστημα του Τυχερού, αφού συνεργάστηκα με τους θεσμικούς παράγοντες δεχθήκαμε όλοι το σχετικό υπόμνημα!!

Το αίτημα της Ένωσης Φορέων της Περιοχής το διαβίβασα (27/5) μέσω της κοινοβουλευτικής μου αναφοράς, στον αρμόδιο Υπουργό για την συνέχιση της λειτουργίας του τοπικού καταστήματος Τυχερού (βλ. αναλυτικά εδώ : https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3611813278918257)

Επίσης δυο μέρες πριν την παρέμβαση μου επισκέφθηκα (26/5) τον αρμόδιο Υφυπουργό του Γιώργο Στύλιο & ζήτησα τη βοήθεια του… (βλ. αναλυτικά : https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3609590002473918)

Η παρέμβαση μου προκάλεσε αναληθή & αβάσιμα δημοσιεύματα τα οποία επικαλούνται χωρίς αποδείξεις την συμμετοχή μου δήθεν στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου/τροπολογίας για τα ΕΛΤΑ!

Προς αποκατάσταση της αλήθειας διευκρινίζω ότι η τροπολογία που αφορούσε τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ ψηφίστηκε στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του νόμου 4758/2020 “Περιστολή του λαθρεμπορίου-Κύρωση του Πρωτοκόλλου για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου καπνού κλπ» τον Δεκέμβριο του 2020.

Η ψηφοφορία διεξήχθη μέσω μόνο των εισηγητών των κοινοβουλευτικών ομάδων και ΟΧΙ με ονομαστική ψηφοφορία όλων των Βουλευτών της Βουλής ενώ ως γνωστόν προβλέπεται ξεχωριστή συζήτηση για τις τροπολογίες.Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη τροπολογία αφορούσε ζητήματα προσλήψεων, αμοιβών, μετακινήσεων προσωπικού, αλλά σαφώς ΔΕΝ προέβλεπε αλλαγές στο δομικό σχήμα του συγκεκριμένου οργανισμού στον Έβρο.

Συνεπώς προτείνω ορθότερη ανάγνωση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών προς αποφυγή άκυρων δημοσιευμάτων & συστήνω προσεκτικότερη ακόμα αναπαραγωγή αυτών.

Προσδοκώ ότι οι λειτουργοί των ΜΜΕ τιμώντας την δημοσιογραφική δεοντολογία θα υπερασπίζονται την αλήθεια, θα παρέχουν έγκυρη ενημέρωση και θα στηρίζουν τις προσπάθειες ΟΛΩΝ όσοι προασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου μας, ανεξαρτήτως ιδεολογιών και πολιτικών τοποθετήσεων.

Προς επίρρωση επισυνάπτω τα πρακτικά της συγκεκριμένης συζήτησης και ψήφισης στην Ολομέλεια της Βουλής αλλά και τον σύνδεσμο του Κανονισμού της Βουλής!

https://www.hellenicparliament.gr/Vouli-ton-Ellinon/Kanonismos-tis-Voulis/