Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η διοίκηση των Δημοσίων Επιχειρήσεων Κοινής Ωφελείας, εκσυγχρονίζεται με σύγχρονες προδιαγραφές εταιρικής διακυβέρνησης! Σημαντική νομοθετική πρόβλεψη για την ανακούφιση του πρωτογενή τομέα από φυσικές καταστροφές! Ομιλία επί σ/ν Υπ. Οικονομικών

Στο πλαίσιο της προχθεσινής (21/9) του Ομιλίας επί του Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, επεσήμανε ότι το υπό συζήτηση ν/σ εισάγει καινοτόμες προβλέψεις για τις εταιρείες του δημοσίου ενώ παράλληλα μετουσιώνει σε πράξη τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ.

Επιγραμματικά ανέφερε ότι:

-Στις εταιρείες και επιχειρήσεις του Δημοσίου, εισάγονται οι αρχές και οι πρακτικές της εταιρικής διακυβέρνησης!

-Προβλέπεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η ίδρυση Ανεξάρτητης Αρχής Πιστοληπτικής Αξιολόγησης και το καινοτόμο Κεντρικό Μητρώο Πιστώσεων!!

-Υπογράμμισε την ιδιαίτερη μέριμνα που προβλέπεται για τον πρωτογενή τομέα, με την σημαντική αλλαγή του πλαισίου αρωγής για την επιχορήγηση των πληγέντων από θεομηνίες.

-Εξέλιξη ιδιαιτέρως σημαντική για τον Ν.Έβρου, όπου ο πρωτογενής τομέας συνιστά τον κύριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης και δοκιμάζεται συχνά από πλημμυρικά φαινόμενα και θεομηνίες αλλά & πυρκαγιές.

-Τέλος, με τις σχετικές προβλέψεις περί κατάθεσης συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 2,9 δισ. ευρώ, μετουσιώνονται σε πράξη τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά ότι η σημερινή Κυβέρνηση είναι η Κυβέρνηση των πράξεων!!

Μπορείτε να ακούσετε την σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=HrRicd-fPlw