Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η διπλωματική ζυγαριά της κυβέρνησης ‘γεννά’ εθνικές ήττες! Κάθε ταξίδι του πρωθυπουργού στο εξωτερικό προκαλεί έντονη ανησυχία για το αποτέλεσμα και το τίμημα!! Συνέντευξη στον Alpha 989 Αθήνας

Για το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία, τις διεκδικήσεις των Τούρκων και το αποτέλεσμα των επαφών και διαπραγματεύσεων, μίλησε στον ρ/σ Alpha 989 Radio ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

• Η μυστική διπλωματία του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας ξεκίνησε με το θορυβώδες ταξίδι του Eρντογάν το 2017 στην χώρα μας και βιώσαμε εμείς οι Θρακιώτες ότι συνεχίζεται με υπόγειο τρόπο & βήμα-βήμα από μέλη της Κυβέρνησης με τις απαράδεκτες & επικίνδυνες πολιτικές τους.

• Ο Πρωθυπουργός οφείλει πριν από σημαντικές επισκέψεις στο εξωτερικό να συνομιλεί με την αξιωματική αντιπολίτευση για την ατζέντα των επαφών του και να εξασφαλίζει συναίνεση για τα σημαντικά ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

• Διαχρονικά η Τουρκία έχει αποδείξει ότι είναι ένας απαιτητικός και θρασύς γείτονας που επιβουλεύεται σταθερά ελληνικά κεκτημένα, εκμεταλλευόμενος την αστάθεια και τον ενδοτισμό της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης.

• Η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης, που παραμένει κλειστή από το 1971, αποτελεί διεθνές αίτημα και συνδέεται άμεσα με το Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.

• Σε καμμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει η επαναλειτουργία της Σχολής της Χάλκης το διπλωματικό αντάλλαγμα για το ζήτημα των Μουφτήδων.

• Σε όλο τον κόσμο που υπάρχουν Κοινότητες ή Κράτη με Μουσουλμανική Θρησκεία, μηδέ εξαιρουμένης & της Τουρκίας, οι Μουφτήδες διορίζονται με επιλογή και ΔΕΝ εκλέγονται απευθείας από τους πιστούς.

• Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτοί επιτελούν διπλά καθήκοντα δηλ του θρησκευτικού Ηγέτη & του δικαστή σε πρώτο βαθμό, για θέματα Οικογενειακού & Κληρονομικού Δικαίου!

• Κατ’αρχήν η απευθείας εκλογή τους από το λαό είναι αντίθετη τόσο προς τη Συνθήκη της Λωζάνης όσο & προς τον Ελληνικό Νόμο του 1991 της Κυβέρνησης Κ.Μητσοτάκη περί ισονομίας & ισοπολιτείας στη Θράκη!

• Κατά δεύτερον εγκυμονεί κινδύνους στην περιοχή μας γιατί θα αναδειχθούν ακραία άτομα της Μειονότητας στις θέσεις των Μουφτήδων με εθνικιστικές & επεκτατικές διαθέσεις.

• Αυτοί & με προξενική καθοδήγηση κατά παράβαση διεθνών κανόνων θα εκμεταλλευτούν τις τρεις Μουσουλμανικές Μειονότητες & θα διαταράξουν το κλίμα της φιλειρηνικής συνύπαρξης Ελλήνων πολιτών στην νευραλγική Πατρίδα μας με διαφορετικά θρησκεύματα & θα προκληθούν απρόβλεπτα Εθνικά τραύματα!

• Αποτελεί καθολικό αίτημα να διευκρινιστεί σε ποιο επίπεδο θα υπάρξει συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, καθώς η κίνηση της Τουρκίας να επικηρύξει τους 8 Τούρκους αξιωματικούς αποτελεί εχθρική ενέργεια & απόδειξη της μονομερούς και παράλογης στάσης της.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό αρχείο που ακολουθεί: