Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η δυναμική & σύγχρονη ορμή της επένδυσης στο Ελληνικό, θα πρέπει να οδηγήσει σε ταυτόχρονη ισότιμη & δίκαια ανάπτυξη το κέντρο της πρωτεύουσας! Το κέντρο της Αθήνας συνιστά τον διοικητικό & ιστορικό πυρήνα του κράτους & δεν θα πρέπει να το απεμπολούμε!Πρωτολογία επί του Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών ως Εισηγητής

Την ”αυλαία” της συζήτησης επί του Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών αναφορικά με την εμβληματική επένδυση στο πρώην Αεροδρόμιο του Ελληνικού άνοιξε σήμερα (23/3) με την πρωτολογία του ως Εισηγητής, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Αν.Δημοσχάκης, υπογραμμίζοντας ότι είναι ζωτικής σημασίας, η αναπτυξιακή ορμή που θα αποκτήσει ο Νότιος Τομέας της Αθήνας, να μην οδηγήσει σε σταδιακή παρακμή του κέντρου αυτής!!Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

Ένα πολύπλοκο & χρόνιο έργο, απελευθερώνεται από τις νομοθετικές, τεχνικές και διαδικαστικές αγκυλώσεις του παρελθόντος, μετουσιώνοντας τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης…σε πράξεις!!

Αναμένεται αύξηση θέσεων εργασίας, φορολογικών εσόδων για το ελληνικό δημόσιο, καθιστώντας τη χώρα επενδυτικό & τουριστικό πόλο, αναβαθμίζοντας συνάμα τη διεθνή εικόνα της χώρας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τόνισε ότι, σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια εμπλέκονται πολλά συναρμόδια Υπουργεία, όπως το Υπ. Ανάπτυξης, καθώς και οι κεντρικοί οργανισμοί, φορείς, με την τοπική αυτοδιοίκηση & την Εκκλησία…

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι η Αθήνα τα τελευταία 40 χρόνια δέχθηκε ιδιότυπη πολιορκία, είχε στερηθεί την λάμψη της, λόγω της καταχρηστικής άσκησης δημοκρατικών δικαιωμάτων, μετατρέποντάς την σε εστία βίας & ασυδοσίας!

Η σημερινή κυβέρνηση με εργαλεία το νομοθετικό έργο & σε συνεργασία με την Δικαιοσύνη και την Ελληνική Αστυνομία επιδιώκει από την πρώτη στιγμή, να επιστρέψει η πόλη εκεί όπου ανήκει… στους πολίτες!

Ήδη ο Δήμος Αθηναίων από την πρώτη στιγμή προχώρησε σε οραματική σχεδίαση ανάπλασης του κέντρου της Πρωτεύουσας πλην όμως απαιτείται στήριξη που θα προέρχεται από δέσμη πολιτικών & θα αποτελεί τη συνισταμένη όλων των κοινοβουλευτικών Κομμάτων..

Ωστόσο, αν δεν προβλεφθούν τα κατάλληλα μέτρα, ενδέχεται η δυναμική της ανάπτυξης που επιφέρει η επένδυση του Ελληνικού να οδηγήσει σε σταδιακή απώλεια της αίγλης του ιστορικού & εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την ομιλία εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=1GLlzpP6-lc