Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Ελλάδα ως γνήσιος θεματοφύλακας, οφείλει να θωρακίζει διαρκώς τα σύνορά της έναντι των σύγχρονων προκλήσεων ασφαλείας! Το εφιαλτικό σενάριο της πολιτικής των ανοιχτών συνόρων του 2009 & του 2015..ανήκει οριστικά στο παρελθόν! Τοποθέτηση στη ΔΕ Άμυνας

Στη χθεσινή του (10/1) ομιλία στη συνεδρίαση της ΔΕ Άμυνας & Εξωτ.Υποθέσεων, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, ως Αντιπρόεδρος αυτής, υπογράμμισε εμφατικά ότι η προς Κύρωση υπογραφείσα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, επιδιώκει την εξασφάλιση της ελεγχόμενης μετανάστευσης εργατών γης, αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά κατ’ αυτόν τον τρόπο την παράνομη είσοδο στη Χώρα!!

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής : 

  • Η παρούσα κυβέρνηση, εφαρμόζει αυστηρά αλλά και δικαία μεταναστευτική πολιτική, θωρακίζοντας τα σύνορα με μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρικής και ηλεκτρονικής προστασίας, όπως εφαρμόζεται στον Έβρο!!
  • Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιούνται χρήσιμες & αναγκαίες πολιτικές για τον πλήρη έλεγχο των αλλοδαπών ώστε να εισέρχονται από την νόμιμη είσοδο της Χώρας, με όλες τις απαιτούμενες διατυπώσεις!
  • Αυτό επιτυγχάνεται και με την κύρωση της υπογραφείσας Συμφωνίας Ελλάδας-Αιγύπτου, στην οποία καθορίζονται οι όροι εισόδου και διαμονής των πολιτών της δεύτερης  με σκοπό την εποχική απασχόληση στην ελληνική αγροτική οικονομία!
  • Τόνισε, ότι η βάση της σημαντικής αυτής συμφωνίας που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες σε εργατικά χέρια κυρίως στις Περιφέρειες, συνιστά η υπάρχουσα συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου 1967!
  • Με την οποία, τα ποντοπόρα αλιευτικά καράβια μας στελεχώνονται από Αιγύπτιους αλιεργάτες είτε σε αλιευτικά της Μεσογείου είτε στην ποντοπόρα ναυτιλία μας!
  • Η εν λόγω συμφωνία συνιστά πρότυπο διακρατικής συμφωνίας και αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, καθώς ο κίνδυνος, όπως τόνισε, είναι ορατός & μεγάλος!! 
  • Αν ληφθεί υπόψη ότι, μόνο δύο κράτη της υφηλίου, όπως το Πακιστάν, από 220 εκατομμύρια σήμερα, σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ, θα ανέλθει το 2050 στα 400 εκατομμύρια, το δε Μπαγκλαντές από 170 εκατομμύρια θα φτάσει στα 300 εκατομμύρια!
  • Συνιστά εθνική υποχρέωση λοιπόν, να υπάρξει συναντίληψη & ενότητα από όλες τις παρατάξεις της Βουλής, επιδιώκοντας την διαρκή και πλήρη θωράκιση των συνόρων της Χώρας, που συνιστούν και σύνορα της Ευρώπης αλλά και της Δύσης!!

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την Τοποθέτηση εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=5Tr1aJt1E5Q

Ακολουθεί αναλυτικά η Ομιλία :

Αγαπητέ Υπουργέ,

Κυρίες και Κύριοι, Συνάδελφοι,

Να ξεκινήσουμε με ευχές γιατί η πίστη μας είναι πίστης ευχών και προσευχών. Χρόνια πολλά καλή χρονιά και στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας καλά έργα κύριε Πρόεδρε.

Η παρούσα κυβέρνηση, εφαρμόζει αυστηρή αλλά δικαία μεταναστευτική πολιτική ευτυχώς!!

…αντιστάθηκε στην ιδιότυπη πολιορκία της γειτονικής Τουρκίας!

Πέτυχε την πρώτη μεταπολεμική νίκη έναντι της γείτονος …

….η οποία δυστυχώς συνεχίζει να μην σέβεται τους κανόνες καλής γειτονίας καθώς & του Διεθνούς Δικαίου!

Η πατρίδα μας όμως αντιδρά με μέτρα φυσικής, τεχνικής, ηλεκτρονικής & ηλεκτρικής προστασίας των συνόρων μας, το βλέπουμε στον Έβρο!

… & στην από αέρος κατόπτευση της συνοριογραμμής σε συνδυασμό με την ενισχυμένη πλωτή αστυνόμευση ως πρώτη γραμμή αποτροπής παραβίασης των συνόρων μας.

Η Ελλάδα πλέον δεν είναι ξέφραγο αμπέλι!

Φρουρούνται τα χερσαία, τα ποτάμια & τα θαλάσσια σύνορά μας! 

…Στο ως άνω πλαίσιο ασκούνται χρήσιμες πολιτικές, αλλά αναγκαίες για τον πλήρη έλεγχο των αλλοδαπών ώστε όταν εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να έρχονται από τη νόμιμη πόρτα μας με όλες τις διατυπώσεις …

Όχι από τα σύνορά μας, παραβιάζοντας αυτά! Είναι χυδαία και ποινικά κολάσιμη πράξη.

Σε αυτό το σχέδιο εντάσσεται και η Κύρωση της από 22.11.2022 υπογραφείσας Συμφωνίας της Ελλάδος με την Αίγυπτο.

Με την οποία επιδιώκεται η εξασφάλιση της ελεγχόμενης μετανάστευσης εργατών γης!!

Ειδικότερα, με την παρούσα Συμφωνία, η οποία πραγματοποιείται μάλιστα για πρώτη φορά σε διπλωματικό επίπεδο…

….καθορίζονται οι όροι εισόδου και διαμονής των πολιτών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου…

..με σκοπό την εποχική απασχόληση στην ελληνική αγροτική οικονομία!

Αφορά 5.000 εργάτες γης, κατά το πρώτο έτος πιλοτικής εφαρμογής, με διάρκεια παραμονής έως εννέα (9) μήνες ανά περίοδο ενός έτους.

..και η γεωγραφική κατανομή αυτών, θα καθοριστεί από τις αρμόδιες εθνικές Αρχές των δύο συμβαλλόμενων Μερών!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται οι απαιτούμενες ανάγκες σε εργατικά χέρια στον αγροτικό τομέα που παρατηρούνται κυρίως στην Περιφέρεια…

…όπου ο πρωτογενής τομέας συνιστά τον κύριο μοχλό οικονομικής ανάπτυξης.

Ενώ συνάμα, δύναται να αποτελέσει «οδηγό» για μελλοντικές συμφωνίες της χώρας μας αλλά και της ΕΕ συνολικά με τρίτες χώρες…

..για την αποτελεσματική καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης!!

Ωστόσο, θα ήθελα να αναφέρω ότι η βάση για την εν λόγω διμερή συμφωνία είναι η υπογραφείσα συμφωνία του 1967 μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου…η οποία επικαιροποιήθηκε δυο φορές μέχρι σήμερα…

…με την οποία, τα Ελληνικά αλιευτικά καράβια των εσωτερικών θαλασσών μας, της Μεσογείου & των Ωκεανών της Υφηλίου ναυτολογούνται από Αιγύπτιους αλιείς & αλιεργάτες…!

Οφείλω να υπογραμμίσω ως γνήσιος μάρτυρας ότι η Αίγυπτος υπήρξε συνεπής συνεργάτης με την Ελλάδα και τις ελληνικές αρχές σε περιπτώσεις λαθροδιακίνησης οικονομικών μεταναστών μέσω θαλάσσης…

Αφού ενημερωνόταν η εδώ διπλωματική εκπροσώπηση, αναλάμβαναν πλήρως την ευθύνη που τους αντιστοιχεί σε διαδικασίες και κόστος και επαναπατρισμό των υπηκόων τους μέσω της εδώ Αιγυπτιακής Πρεσβείας όπως προείπα.

Η συνεργασία μας λοιπόν, αποτελεί υπόδειγμα για τις διακρατικές συμφωνίες που πρέπει να διασφαλίσουμε είτε ως κράτος είτε ως μέλος κράτος της ΕΕ με άλλα κράτη που διαχρονικά επιδεικνύουν συναντίληψη και κοινό τόπο συνεννόησης…..

…..τα ωφελήματα είναι πολλά , πολλαπλά & πολυποίκιλα σε νέα & μείζονα πεδία συμφωνιών…

Νομίζω ο δρόμος είναι καθαρός, η εμπειρία μας είναι μεγάλη και ως κράτος και μπορούμε μέσα από αυτή τη διαδικασία να διδάξουμε..

Να διδάξουμε διότι είμαστε στην πρώτη γραμμή κύριε Πρόεδρε, και θα πρέπει να αντιλαμβανόμαστε τον κίνδυνο!

Ο κίνδυνος είναι ορατός, είναι μεγάλος και μόνο τα δύο κράτη να πάρουμε…

Το Πακιστάν σήμερα έχει 220 εκατομμύρια κόσμο. Σύμφωνα με τη μελέτη του ΟΗΕ σε 30 χρόνια θα έχει 400 εκατομμύρια. 

Το δε γειτονικό Μπαγκλαντές, με συγγενικό λαό του, από 170 σήμερα εκατομμύρια που έχει σήμερα θα έχει 300 εκατομμύρια. Δηλαδή, 700 εκατομμύρια μόνο από τα δύο κράτη!!

Θέλω να δηλώσω ότι αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή και βόμβα της Δύσης, της Ευρώπης και νομίζω ότι θα πρέπει ως θεματοφύλακες, όπως ήμασταν διαχρονικά ανά τους αιώνες, θα πρέπει να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική και δεν πρέπει να φτάσουμε ποτέ άλλη φορά στην πολιτική των ανοιχτών συνόρων, όπως εφαρμόστηκε δυστυχώς το 2009, όπως εφαρμόστηκε δυστυχώς και το 2015. Αυτά πληρώνουμε και γι’ αυτό η πρωτεύουσά μας είναι κατειλημμένη.

Είναι η πρωτεύουσα της κάτω Αθήνας, η οποία δεν λάμπει και θα πρέπει αυτό να το κατανοήσουμε όλοι μας εδώ και πρώτα πρώτα εδώ μέσα στην αίθουσα. Εδώ μέσα στη Βουλή, πρέπει να βγει μία γραμμή εθνική, για να μπορέσουμε να έχουμε μακροημέρευση και να παραδώσουμε τη χώρα όπως μας την παρέδωσαν οι προηγούμενοι ημών.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας, αλλά με τα προηγούμενα αξιώματα έχω ζήσει σημαντικές ημέρες και δύσκολες. Μάλιστα ημέρες οι οποίες πραγματικά διακρίνονταν από μοναξιά. Σας ευχαριστώ πολύ.

Σας ευχαριστώ