Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η ελληνική πολιτιστική κληρονομιά είναι και ευρωπαϊκή & υπαγορεύει την χάραξη μίας κοινής γραμμής προστασίας αυτής!Η αξιοποίηση του ιστορικού & αρχαιολογικού πλούτου του Έβρου θα επιφέρει πολιτισμικά, εθνικά, οικονομικά & κοινωνικά οφέλη στην περιοχή!Σύνοψη Ομιλία επί Σ/Ν Υπ. Πολιτισμού

Στην χθεσινή (16/11) του ομιλία επί του Σ/Ν του Υπουργείου Πολιτισμού αναφορικά με την προστασία των αρχαιοτήτων και της πολιτιστικής κληρονομιάς, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης, υπογράμμισε ότι ο Έβρος αποτελεί ένα απέραντο αρχαιολογικό μουσείο, η αξιοποίηση του οποίου δύναται να ”αναστήσει” αναπτυξιακά και να θωρακίσει πολυεπίπεδα την περιοχή!!

Ειδικότερα ανέφερε τα ακόλουθα :

Η σημερινή κυβέρνηση, αξιοποιεί & προωθεί τον ελληνικό πολιτισμό ο οποίος αποκτά δυναμική & αναπτυξιακή προοπτική!!

Ο Πρωθυπουργός, με την παρουσία του στο Λονδίνο, στέλνει ηχηρό μήνυμα αποφασιστικότητας διεκδικώντας την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην γενέτειρά τους!!

Τόνισε ότι, ο αρχαιολογικός και ο θρησκευτικός θησαυρός της Ελλάδας είναι και ευρωπαϊκός!

Για τον λόγο αυτό εισηγήθηκε στην Υπουργό να θέσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, την εγκαθίδρυση μίας συντονισμένης προσπάθειας, για την προάσπιση του κοινού πλούτου και την συνεργασία σε ζητήματα αρχαιοκαπηλίας.

Υπογράμμισε ότι ο Έβρος, αποτελεί ένα απέραντο αρχαιολογικό μουσείο, συμπυκνώνοντας αιώνες πολιτισμού και ιστορικής ενημέρωσης & τεκμηρίωσης!!

Η αξιοποίηση του αρχαιολογικού & θρησκευτικού του πλούτου, όπως είναι η αναστήλωση/ανακαίνιση του Βυζαντινού Κάστρου του Διδ/χου, θα συμβάλλει στην ανάπτυξη και θωράκιση του ακριτικού Νομού!!

Μάλιστα ανέδειξε την αναγκαιότητα να ξεκινήσει η σχετική μελέτη προκειμένου να αξιολογηθεί το κόστος του συγκεκριμένου οράματος της τοπικής κοινωνίας, το οποίο δύναται να διασφαλιστεί ακόμη και από τον ιδιωτικό τομέα ενεργοποιώντας τους άξιους και σύγχρονους εθνικούς μας ευεργέτες, οι οποίοι φαίνεται ότι είναι διαθέσιμοι!!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την Σύνοψη της Ομιλίας εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=cvqHthcoB6Y

Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική Γραπτή Ερώτηση εδώ: https://www.hellenicparliament.gr/…/c0d518…/11420388.pdf