Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η “καρδιά” της Θράκης χτυπά στην Αθήνα! Εκδηλώσεις της ΠΑΟΝΕ για τα “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”!

Στις λαμπρές εκδηλώσεις της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Νοτίου Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ) για τα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» της Θράκης παραβρέθηκε ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.
Στον χαιρετισμό του υπογράμμισε ότι
· Τιμούμε όλους αυτούς που με το αίμα τους και τους αγώνες τους χτίσανε το όνειρο της απελευθέρωσης και η παρακαταθήκη τους είναι βαριά για όλους εμάς που απολαμβάνουμε σήμερα τους καρπούς του αγώνα τους.
· Οφείλουν αυτοί που φέρουν την σφραγίδα και την υπογραφή του Kράτους να μην ξεχνάνε την Θράκη
· Ο Κων/νος Καραθεοδωρή υπήρξε κορυφαίος επιστήμονας, με τεράστια συνεισφορά στον χώρο των μαθηματικών, τον οποίο ο σπουδαίος Άλμπερτ Αϊνστάιν τον θεωρούσε δάσκαλό του στα μαθηματικά!
· Σπουδαίος ο ρόλος της ΠΑ.Ο.ΝΕ που κρατάει άσβεστη την Θρακιώτικη παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής μας και τα μεταλαμπαδεύει τα πολιτιστικά στοιχεία της Θράκης στις επόμενες γενιές
· Είναι σημαντικό που οι Θρακιώτες της Αθήνας διατηρούν τα εκλογικά τους δικαιώματα στη Θράκη, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι θέλουν να έχουν ενεργό συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων που αφορούν τη νευραλγική και ευαίσθητη περιοχή μας.

Η αυλαία των εκδηλώσεων έπεσε την Κυριακή (03/06), όπου το πρωί πραγματοποιήθηκε η Δοξολογία στον Αγ. Γεώργιο στην Πλατεία Καρύτση, με την συμμετοχή του Βουλευτή.

Ο ίδιος με πλήθος Θρακιωτών και φίλων της Θράκης συμμετείχε στην καθιερωμένη πορεία νίκης και μνήμης μέχρι στην πλατεία Συντάγματος! 


Στο Μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη (ΜΑΣ) όπου κατέληξε η πορεία ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των ηρώων και πεσόντων στον ιερό υπέρ Πατρίδας Αγώνων!