Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η κατανομή χρηματικών πόρων σε κάθε Περιφέρεια διασφαλίζει όρους ίσης μεταχείρισης των επιχειρηματιών του Έβρου!Η εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας περί αραιοκατοικημένων περιοχών θα ενισχύσει αναπτυξιακά τον Κ & Β Έβρο!Σύνοψη Ομιλίας επί σ/ν Υπ. Οικονομικών

Στη προχθεσινή (24/5) του παρέμβαση επί του Ν/Σ του Υπ. Οικονομικών, με το οποίο θεσπίζονται χρήσιμα φορολογικά κίνητρα για την ανάπτυξη & τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν.Δημοσχάκης, τόνισε ότι τα χωριά του Κ & Β Έβρου χρήζουν στήριξης & περαιτέρω ενίσχυσης!!

Ειδικότερα ανέφερε τα εξής :

-Τα θεσπιζόμενα επτά (7) φορολογικά κίνητρα, θα απογειώσουν αναπτυξιακά την επιχειρηματικότητα & θα τονώσουν την αγροτική οικονομία!!

-Για πρώτη φορά χορηγείται στα φυσικά πρόσωπα κατ’ επάγγελμα αγρότες καθώς και σε αυτούς που συνάπτουν έγγραφη σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας, απαλλαγή από την καταβολή του φόρου εισοδήματος κατά 50% των φορολογητέων κερδών από την άσκηση της αγροτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

-Πρόκειται για μία σημαντική πρόβλεψη που θα δώσει “ανάσα” στους συνεταιρισμούς & στις ομάδες παραγωγών, που συνιστούν και την ”βαριά βιομηχανία” του Έβρου!

-Εξέφρασε την ικανοποίησή του που η πρόσφατη κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τους Υπ. Οικονομικών & Ανάπτυξης-Επενδύσεων και προς τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης, αναφορικά με τον τρόπο διάθεσης των χρηματικών πόρων του Αναπτυξιακού βρήκε θετική ανταπόκριση!!

-Προβλέπεται η κατανομή των χρηματικών επιχορηγήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου να πραγματοποιείται ανά περιφέρεια επικαιροποιώντας το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για τον ακριτικό Νομό!!

-Παράλληλα, πρότεινε την πιλοτική εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας 651 περί της στήριξης των αραιοκατοικημένων περιοχών, στον Έβρο & στη Θράκη & γιατί όχι στα Νησιά Β/Α & Ν/Α Αιγαίου!!

-Προκειμένου να ενισχυθούν αναπτυξιακά οι εθνικά ευαίσθητες περιοχές, όπως το γεωγραφικό και διοικητικό Τρίγωνο των 17 χωριών, που δοκιμάζονται από δημογραφική και οικονομική συρρίκνωση.

Μπορείτε να ακούσετε την Σύνοψη της Ομιλίας (2′ 29”) εδώ : https://www.youtube.com/watch?v=jn4ffQuE1zo&t=28s