Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η κοροϊδία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος

Ο Τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας και ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Άμυνας, βουλευτής Έβρου, κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή τη συνάντηση των Προέδρων των Ενώσεων Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένο, την 29 Ιανουαρίου 2018,  έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Στη συνάντησή του με τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στις 26 Ιανουαρίου 2018, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύθηκε για την αναδρομική χορήγηση του υπολοίπου 50% των μειώσεων, σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ και την πρόταση του Συντονιστικού Συμβουλίου των τριών Ενώσεων των Αποστράτων Αξιωματικών.

Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτο το νόμο 4387/2016 (νόμος Κατρούγκαλου), όπως και το πλαίσιο για  τις συντάξεις χηρείας. Τάχθηκε υπέρ της σχέσης μισθών και συντάξεων των αμειβομένων με τα ειδικά μισθολόγια και τόνισε πως η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, σχετικά με την εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων, βρίσκεται υπό εξέταση από τη Νέα Δημοκρατία.

Αντίθετα, όταν ο κ. Καμμένος συνάντησε τρεις μέρες μετά, στις 29 Ιανουαρίου 2018, τους Προέδρους των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων,  ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιστραφεί αναδρομικά το 50% των μειώσεων και δεν θα υλοποιηθεί η απόφαση του ΣτΕ, γιατί δεν το επιτρέπουν η Τρόικα και το Υπουργείο Οικονομικών, θεωρώντας ότι έχει ήδη  δοθεί με τον νόμο 4307/2014.

Αλλά και για το θέμα της επανεξέτασης του νόμου Κατρούγκαλου, ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε – τι άλλο; – ότι έχει συγκροτήσει μια επιτροπή. Αλήθεια, σε τόσες τροποποιήσεις που έχει ήδη υποστεί ο νόμος Κατρούγκαλου, γιατί ποτέ δεν παρενέβη ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να αποκαταστήσει τις αδικίες;

Τι απέγιναν άραγε οι κόκκινες γραμμές που είχε θέσει ο κ. Καμμένος, ως Αρχηγός των ΑΝΕΛ, αλλά και ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας;

Η κοροϊδία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν έχει τέλος».