Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Κυβέρνηση αρνείται να θεσπίσει μια θέση Καθηγητού Σηροτροφίας-Μελισσοκομίας στο ΔΠΘ στη Ν.Ορεστιάδα!!!

Ο Υπουργός Παιδείας αρνήθηκε για 4η φορά να συζητήσει σήμερα (29/03) στην Ολομέλεια της Βουλής τη σύσταση θέσης Καθηγητού Σηροτροφίας – Μελισσοκομίας στο ΔΠΘ με στόχο την βελτιωμένη παραγωγή μετάξης στο Σουφλί, αλλά και την οργάνωση των επιστημονικών εργαστηρίων στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Ορεστιάδας!

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ακριβοθώρητος αποδεικνύεται ο Υπουργός Παιδείας …αλλά …

Ζητήσαμε την προκήρυξη θέσης καθηγητού Σηροτροφίας- Μελισσοκομίας στο ΔΠΘ, ώστε κάτω από την ακαδημαϊκή ομπρέλα του Ιδρύματος να δημιουργηθούν νέοι ορίζοντες και προοπτικές για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Ο συγκεκριμένος Καθηγητής θα έχει και την ευθύνη οργάνωσης των αντίστοιχων επιστημονικών εργαστηρίων στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης Ν.Ορεστιάδας που είναι απαραίτητα !

Για το συγκεκριμένο θέμα κατέθεσα Ερώτηση (σχετικό link http://www.dimoschakis.gr/?p=7852 ) στις 10/1/2018 , με τον Υπουργό Παιδείας να αποδεικνύεται συνεπής στην… ασυνέπειά του και να μην απαντά γραπτώς σε αυτή όπως όφειλε εκ του Κανονισμού της Βουλής μέσα σε 25 ημέρες!!!

Στις 20/11/2018 μετέτρεψα αυτήν σε Επίκαιρη (http://www.dimoschakis.gr/?p=10738 ), καλώντας τον, να προσέλθει στην Ολομέλεια, αλλά δυστυχώς τρεις φορές επικαλέστηκε φόρτο εργασίας! !

Την επανακατέθεσα στις 22/3/19 ,και σήμερα (29/03) ο Υπουργός χρησιμοποίησε την ίδια δικαιολογία (φόρτος εργασίας) μολονότι στο πλαίσιο της σημερινής ονομαστικής ψηφοφορίας έκανε προκλητικά ‘βόλτα’ στην Ολομέλεια !!!

Θα επιμείνουμε στο δίκαιο αίτημα μας γιατί πιστεύουμε ότι ο ρόλος, υποχρέωση και καθήκον του Υπουργού Παιδείας είναι να ενισχύει με καθηγητές το Γεωπονικό του ΔΠΘ στην Ν.Ορεστιάδα να στηρίζει την παραγωγικότητα στον Έβρο , κι όχι να καθηγητοκλέπτει το Πανεπιστήμιο μας όπως κάνει με τους άδικους νόμους που έχει μόνος του , εφεύρει & ψηφίσει…».