Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Κυβέρνηση ετοιμάζει μέσω του Υπουργού Παιδείας το πιστοποιητικό θανάτου του Διδ/χου – Δηλώσεις στο Ράδιο Έβρος TV

Για τη συνισταμένη που προέκυψε από τη χθεσινή (22/12) έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο Δήμο Διδ/χου παρουσία θεσμικών παραγόντων για το ενδεχόμενο κατάργησης της Νοσηλευτικής Σχολής της πόλης, αλλά και για τη συγχώνευση του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μίλησε στην κάμερα του Ράδιο Έβρος  ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  • Δυστυχώς, σε ένα μείζον θέμα που αφορά τον Βόρειο και Κεντρικό Έβρο, αλλά και την Αν. Μακεδονία και Θράκη σημειώθηκαν ηχηρές απουσίες.
  • Στη σύσκεψη εκφράστηκε η έντονη αντίθεση για την κατάργηση και τη μεταφορά της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου που υπάγεται στο ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης.
  • Τέθηκε στο τραπέζι η διεκδίκηση κι άλλων τουλάχιστον 10 θέσεων μελών ΔΕΠ και η δημιουργία στο Διδ/χο παρεμφερών Σχολών με τη Νοσηλευτική, με στόχο την αναβάθμιση της πόλης.
  • Εκφράστηκε, επίσης, η αντίθεση για την συγχώνευση του ΤΕΙ Αν. Μακεδονίας και Θράκης με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την οποία προωθεί ο Υπουργός Παιδείας.
  • Στον Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Γ.Καϊσα του Έβρου , ο οποίος δήλωσε ότι είναι αντίθετος στη κατάργηση ή μεταφορά τη Νοσηλευτικής Σχολής πρότεινε, να καταθέσουν κοινή Γραπτή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, ώστε να αποτρέψουν το δυσάρεστο αυτό ενδεχόμενο.
  • Ο Υπουργός Παιδείας για μια ακόμα εφαρμόζει εχθρικές πολιτικές για την Αν. Μακεδονία και Θράκη, βάζοντας αυτή τη φορά στο στόχαστρό του το Διδ/χο!

Δείτε τη συνέντευξη εδώ