Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Κυβέρνηση θέλει Κράτος κακιάς κοπής κι άλλης εποχής! Αδιαφορεί ο ΥπΑΑΤ για τις αποζημιώσεις των Εβριτών! – Συνέντευξη στο Ράδιο Έβρος Ορεστιάδας

Για τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού σχετικά με τις προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, για τα αναδρομικά σε στελέχη των ΕΔ, ΣΑ, της Δικαιοσύνης και των Πανεπιστημίων και για την αποφυγή δεσμεύσεων από τον ΥπΑΑΤ για τις αποζημιώσεις των αγροτών του Έβρου, αλλά και για τις αυξημένες προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές στον Έβρο μίλησε στο Ράδιο Έβρος Ορεστιάδας ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:

  • Η Κυβέρνηση εφάρμοσε εξαντλητικές πολιτικές και ουσιαστικά δημιούργησε πλεόνασμα μέσα από την εσωτερική στάση πληρωμών.
  • Ο Πρωθυπουργός πλειοδοτεί πάνω σε προσλήψεις στο Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι θα βρει δημοσιονομικό χώρο μέσω της συμφωνίας με την Εκκλησία και την αποχώρηση 10.000 ιερωμένων από τον κατάλογο των δημοσίων υπαλλήλων, τους οποίους όμως και πάλι θα πληρώνει το Κράτος.
  • Ο Πρόεδρός μας, Κ.Μητσοτάκης, υπογραμμίζει ότι θέλουμε ένα καλύτερο κι αποτελεσματικό Κράτος κι όχι περισσότερο Κράτος!
  • Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους συνταξιούχους και δύσκολα θα πάρει μια απόφαση που θα λύνει ολοκληρωτικά το θέμα των συντάξεων.
  • Με την τροπολογία για την επιστροφή των αναδρομικών οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ κορόιδεψαν τα στελέχη των Ε Δ και Σ Α, καθώς από τα εν ενεργεία στερεί αναδρομικά ενός έτους κι από τα εν αποστρατεία αναδρομικά 2,5 ετών!
  • Οι αγρότες του Έβρου υπέστησαν καίριο χτύπημα φέτος, καθώς εξαιτίας αρχικά των έντονων βροχοπτώσεων και στη συνέχεια της ξηρασίας επλήγησαν τα σιτηρά, ο ηλίανθος και το βαμβάκι, ενώ επλήγησαν και οι βαμβακοκαλλιέργειες από το πράσινο σκουλήκι.
  • Ο Υπουργός της Αγροτικής Ανάπτυξης αναλώθηκε στην απάντησή του σε ένα απλό… σεμινάριο για τις αποζημιώσεις, χωρίς όμως να δεσμεύεται ούτε για τη συνδεμένη ενίσχυση, ούτε και για άλλες μορφές αποζημιώσεων, ενώ απέκλεισε και την ενεργοποίηση του κανονισμού De minimis.
  • Οι μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές στον Έβρο αυξήθηκαν μετά το περιστατικό της σύλληψης των δύο στρατιωτικών μας και η φύλαξη των συνόρων έχει αφεθεί στην φιλοτιμία και την φιλοπατρία των αστυνομικών και των συνοριοφυλάκων.
  • Η Κυβέρνηση «δώρισε» ένα υπερόπλο, τον άνθρωπο σε ανάγκη , στον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος ανοίγει και κλείνει τη στρόφιγγα κατά το δοκούν εκβιάζοντας την Ελλάδα και την Ευρώπη.
  • Με την πολιτική των ανοιχτών συνόρων η Κυβέρνηση έφερε στα βόρεια σύνορά μας, τα αντίστοιχα της Αυστροουγγαρίας με αποτέλεσμα να μένουν ως καθίζημα στη χώρα μας οι εισερχόμενοι ταυτισμένοι πρόσφυγες πολέμου και οι οικονομικοί μετανάστες, καθώς δεν μπορούν βρουν δίοδο προς την Ευρώπη…

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ