Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις με γνώμονα το εθνικό & τοπικό συμφέρον! Η παραμονή του λιμένα Αλεξ/πολης στον δημόσιο έλεγχο αποτελεί μία σοφή..ανατροπή!!Άρθρο στο tomanifesto

Τις κυβερνητικές αποφάσεις που θωρακίζουν πολύπλευρα τον Έβρο, σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον των πολλών κρίσεων και πολλαπλών προκλήσεων, ανέδειξε στο άρθρο του στην εφημερίδα @tomanifesto ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Αστυνομίας, Αν. Δημοσχάκης. 

Ειδικότερα υπογραμμίζει τα εξής : 

Ειδικότερα υπογραμμίζει τα εξής :

-Ο πρωθυπουργός αποδεικνύει με κάθε του απόφαση ότι κινείται με γνώμονα το εθνικό και τοπικό συμφέρον, αξιολογώντας τις εξελίξεις και το μεταβαλλόμενο τοπίο, προκειμένου τόσο ο ‘Εβρος όσο και η χώρα να ωφεληθούν.

-Η πρόσφατη συνέντευξή (7/11) του ανέδειξε για μια φορά ακόμη το όραμα, το πολιτικό ανάστημα, την προσήλωση στη νομιμότητα και τη δυναμικότητα που διαθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

-Απέναντι στην ολική αμφισβήτηση της αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός άρθρωσε λόγο σαφή και κρυστάλλινο!!

-Μετά από τριάμισι χρόνια διακυβέρνησης στην «κινούμενη άμμο» της πανδημίας, της απροκάλυπτης τουρκικής επιθετικότητας και της ενεργειακής κρίσης, ο πρωθυπουργός απέδειξε ότι είναι ηγέτης με επιδόσεις και πολιτική σοφία!

-Ο δημόσιος έλεγχος του Λιμένα Αλεξ/πολης, κρίνεται από την κυβέρνηση η καλύτερη των προσφερόμενων επιλογών στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για το συμφέρον της Ελλάδας και του Νομού Έβρου.

-Η πρωτεύουσα του Έβρου, είναι ο κύριος κόμβος συμμαχικών μεταφορών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας από την αρχή της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

-Επί πλέον δρομολογούνται οδικές, κλπ μεταφορικές εξελίξεις, που θα θωρακίσουν περαιτέρω την ακριτική περιοχή όπως η διπλή σιδηροδρομική γραμμή Αλεξανδρούπολης-Ορμενίου με ευθυγράμμιση, ηλεκτροκίνηση και αντιπλημμυρική θωράκιση του νομού.

-Παράλληλα, η ελληνοβουλγαρική κοινοπραξία Gastrade S.A. σχεδίασε να θέσει σε λειτουργία στα τέλη του 2023 τον πρώτο πλωτό τερματικό σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου, νοτιοδυτικά του λιμένος!!

-Ενώ για τον δεύτερο FSRU, που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, ήδη εκδόθηκε από την Ανεξάρτητη Αρχή Ενέργειας η σχετική άδεια.

-Οι Εβρίτες αναμένουμε πλέον τις διαφαινόμενες πρωτοβουλίες από το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο που θα σχετίζονται με τις υποδομές και την ανάπτυξη του λιμένα σύμφωνα με το Master Plan!

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά ολόκληρο το άρθρο εδώ : https://tomanifesto.gr/anastasios-dimoschakis-axiopoiisi-toy-limena-alexandroypolis-mia-sofi-anatropi/?doing_wp_cron=1668673613.4929630756378173828125