Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αποτελεί μη αναστρέψιμο πλήγμα για τα εθνικά μας συμφέροντα, χωρίς περιθώρια ελιγμών για την επόμενη κυβέρνηση. Συνέντευξη στον Alpha 98,9

Για την επόμενη μέρα της Συνθήκης των Πρεσπών και τα ελάχιστα περιθώρια ελιγμών της επόμενης κυβέρνησης, μίλησε στο Alpha 989 Radio ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε:

• H Κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών αποτελεί την επίσημη αναγνώριση Μακεδονικής Γλώσσας & ταυτότητας για την γειτονική χώρα από το Ελληνικό Κράτος.

• Παραβιάστηκε μια διαχρονική ελληνική γραμμή που προστατεύτηκε επί δεκαετίες από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, χάρη σε γυρολόγους βουλευτές που αλλάζουν πεποιθήσεις ανάλογα με το συμφέρον τους.

• Η Συνθήκη των Πρεσπών πλέον, μετά την κύρωσή της από την Ελληνική Βουλή έχει ισχύ διεθνούς συμφωνίας που υπερισχύει του Ελληνικού Συντάγματος, ενώ η παραβίαση της θα επισύρει σοβαρές κυρώσεις για κάθε συμβαλλόμενο μέλος.

• Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ωστόσο διατυπώσει και διαβεβαιώσει ότι κατά την διαδικασία ένταξης της γειτονικής χώρας στην Ε.Ε. θα εξαντλήσει τα μέσα πίεσης που θα έχει η Ελλάδα προκειμένου να διασφαλίσει την ορθή τήρηση κανόνων καλής γειτονίας.

• Ο Πάνος Καμμένος αναλώνεται σε κροκοδείλια δάκρυα και κορώνες φιλοπατρίας την στιγμή που είχε την ευκαιρία να υπερψηφίσει τον περασμένο Ιούνιο την πρόταση δυσπιστίας της ΝΔ και να αποτρέψει μια εθνικά επιζήμια συμφωνία.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: