Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ & η διεύρυνση των 120 δόσεων υλοποιούνται με ειδική μέριμνα για τους οικονομικά αδύναμους αλλα και με στόχο την ενισχυση της αγορά ακινήτων. Συνέντευξη στον Maximum FM Αλεξ/πολης.

Για τα πρώτα νομοσχέδια που προωθεί η νέα κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και για την διευθέτηση θεμάτων του Έβρου, μίλησε στο ρ/σ Maximum Maximumfm Αλεξ/πολης ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Αναλυτικότερα είπε ότι:

• Με το “καλημέρα” της διακυβέρνησης ο πρωθυπουργός εξήγγειλε φοροελαφρύνσεις με ένα νομοσχέδιο που κατατέθηκε χθες στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών & υπερψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος!

• Στο νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 22% μεσοσταθμικά ελήφθη μέριμνα για τους πλέον οικονομικά αδύναμους και για την μεσαία τάξη που επλήγη καίρια από τα μέτρα της απελθούσας κυβέρνησης!

• Ανακουφίζονται άμεσα εκατομμύρια ιδιοκτήτες & αναζωπυρώνεται η αγορά των ακινήτων!

•Επίσης τροποποιείται το ελλιπές κι ελαττωματικό θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων, με μείωση της ελάχιστης μηνιαίας καταβολής καθώς και του επιτοκίου επιβάρυνσης των πολιτών από το 5% στο 3%!

• Αναστέλλονται οι κατασχέσεις και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που αγγίζουν ή ακόμη απειλούν τις περιουσίες των Ελλήνων!

• Εκλέχθηκε Αντιπρόεδρος στην Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων & Άμυνας της Βουλής των Ελλήνων η οποία έχει ως έργο την επεξεργασία & την προώθηση των νόμων που κατατίθενται προς ψήφιση στην Βουλή & όχι μόνον …

• Με την Επίσκεψη του ο Πρωθυπουργός στην Κύπρο έθιξε το ζήτημα των αναχρονιστικών εγγυήσεων, την προϋπόθεση της αποχώρησης των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου, δεδομένα που επηρεάζουν την ενεργειακή πολιτική της Ε.Ε!

• Η λειτουργία & η αποστολή των προξενείων ανά τον κόσμον προβλέπεται ξεκάθαρα από τη Συνθήκη του 1963 και θα πρέπει ισχύσει και στην λειτουργία του Προξενείου της Κομοτηνής που υπερέβη τις ..αρμοδιότητες του, κάτι που θα πρέπει να δει με προσοχή η Ελλάδα!

• Η προσθήκη στο Αστυνομικό Μέγαρο στην Ν.Ορεστιάδα, προχωράει όπως σχεδιάστηκε επί Αρχηγίας του, & δήλωσε ότι θα ζωντανέψει εκ νέου το ζήτημα της ανέγερσης του Νέου Αστυνομικού Μεγάρου στην Αλεξ/πολη σε ιδιόκτητη έκταση, όπως έχει ήδη αναδείξει μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

• Επίσης θα επικαιροποιήσει το ζήτημα της ανέγερσης νέου αστυνομικού μεγάρου στο Διδ/χο, σε έκταση που παραχωρήθηκε το 2006.

• Εκεί θα συστεγαστούν το Α Τ , το Τ Α και το Τ Σ Φ Διδ/χου, το δε υπάρχον κτίριο θα κατεδαφιστεί προκειμένου το οικόπεδο αυτού να μετατραπεί σε αύλειο χώρο του ΙΝ της Παναγίας της Ελευθερώτριας που δίδει ταυτότητα στην Καστρούπολη!

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο ηχητικό που ακολουθεί: