Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η μηνυματοφόρος επίσκεψη της πολιτικής & φυσικής ηγεσίας της Κατεχάκη στον Έβρο, δίδει προσθετική αξία στον Νομό!Η υλοποίηση των προτεινόμενων προτάσεων μου θα θωρακίσει αποτρεπτικά & αμυντικά τον Νομό!Σύνοψη Ομιλίας επί Σ/Ν Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Στην χθεσινή του (31/5) ομιλία στην Ολομέλεια επί του Σ/Ν του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Βουλευτής Έβρου Αν. Δημοσχάκης, εξήρε τον θετικό απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης της πολιτικής & αστυνομικής ηγεσίας της Κατεχάκη στον Έβρο & υπογράμμισε κοινοβουλευτικά τις χρήσιμες προτάσεις που κατέθεσε στην προγραμματισμένη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη!!

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής :

  • Η σημερινή κυβέρνηση, αποδεσμεύει αστυνομικές δυνάμεις από ξένα καθήκοντα, οι οποίες επιστρέφουν στο έργο τους που είναι η προάσπιση της ευνομίας, της ευταξίας & της ασφάλειας των πολιτών!!
  • Πέρα από ουσιαστικό πρόσημο, το Ν/Σ διακρίνεται και από κοινωνική ευαισθησία συμπεριλαμβάνοντας ειδική μέριμνα για τα τέκνα μελών των Σ.Α, που έχασαν την ζωή τους κατά την άσκηση του καθήκοντος!
  • Τόνισε ότι η επίσκεψη της Πολιτικής & Αστυνομικής ηγεσίας της Κατεχάκη στον Έβρο (29/5), επικαιροποίησε το ενδιαφέρον της σημερινής κυβέρνησης για την εθνικά ευαίσθητη περιοχή!!
  • Αποστέλλοντας ηχηρά μηνύματα ασφαλείας και αποτροπής δια της ισχύος προς πάσα κατεύθυνση!
  • Στο πλαίσιο αυτής, ενεχείρισε ενημερωτικό υπόμνημα, με χρήσιμες προτάσεις η υλοποίηση των οποίων θα συμβάλει στην περαιτέρω ασφάλεια και άμυνα του Ν.Έβρου!! (βλ αναλυτικά εδώ :
  • Προτείνοντας ειδικότερα, τη σύσταση δυο  (2) Εποπτικών Υποδιευθύνσεων Συνοριακής Φύλαξης στον Β & Ν Έβρο καθώς & τη σύσταση δυο (2) Τμημάτων Καταπολέμησης Διασυνοριακού Εγκλήματος και Ναρκωτικών στις ως άνω περιοχές!
  • Παράλληλα πρότεινε την αναβάθμιση υποδομών των ΤΣΦ σε όλο τον Νομό με δαπάνες του ΥΜΑ όπως συμφωνήθηκε στις γνωστές διαβουλεύσεις για το ΚΥΤ Φυλακίου! 
  • Ενώ έκανε ειδική μνεία και στο Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξ/πολης & το αντίστοιχο του Διδ/χου!!
  • Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην έναρξη λειτουργίας του Σκοπευτηρίου του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων (ΤΔΑ) Διδ/χου και μετεξέλιξη της Σχολής σε Κέντρο Μετεκπαίδευσης και Εκπαίδευσης Στελεχών της FRONTEX και της EUROPOL!

Μπορείτε να ακούσετε την Σύνοψη της Ομιλίας εδώ :  https://www.youtube.com/watch?v=gvycM3rPf14