Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου είναι ταυτισμένη με τον Βόρειο Έβρο, την κοινωνία καθώς και με το τοπικό Νοσοκομείο!Συνέντευξη στο Δελτίο Ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόραση

Οι εξελίξεις αναφορικά με το μέλλον της Νοσηλευτικής Σχολής Διδ/χου πρωταγωνίστησαν στη προχθεσινή (20/7) συνέντευξη που παραχώρησε στη deltatv ο βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της Ε.Α., Α.Δημοσχάκης. 

Ειδικότερα, ανέφερε ότι :
 
📌 Σε θετικό & γόνιμο κλίμα πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη (20/7) στο Υπουργείο Παιδείας υπό τον Υφυπουργό Β.Διγαλάκη αναφορικά με την Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου.

📌 Συναποφασίστηκε ότι η σχετική διαβούλευση θα συνεχιστεί για τους επόμενους δύο (2) μήνες προκειμένου να προκύψει μια οριστική λύση η οποία θα είναι αποδεκτή & λυτρωτική τόσο για την τοπική κοινωνία όσο και για την ίδια την Σχολή.  

📌 Ο Βουλευτής στο τέλος απηύθυνε πρόσκληση προς τον Υφυπουργό, στον Πρόεδρο Περικλή Μήτκα & στα μέλη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ για την ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ όπως ταξιδέψουν στην πόλη των Κάστρων & διαπιστώσουν από κοντά την επάρκεια των κτιριακών υποδομών που ήδη διατίθενται για την λειτουργία της Σχολής!! 

📌 Ταυτόχρονα πραγματοποιήσουν & αυτοψία σε νέο εμβληματικό κτίριο που διατίθεται για ενοικίαση σε συμφέρουσα τιμή σε σχέση με εισήγηση που θα κάνουν εφόσον αιτηθεί … οι ορκωτοί εκτιμητές!

📌 Εκτιμάται  ότι αυτό μπορεί να αποτελέσει έδρα & για άλλα επί πλέον πανεπιστημιακά τμήματα στο πλαίσιο της διεκδίκησης της Σχολής Εφαρμοσμένων Επιστημών Υγείας & Πρόνοιας στο Διδ/χο. 

📌 Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η πολύπαθη Νοσηλευτική Σχολή, είναι ταυτισμένη με τον Βόρειο & Κεντρικό Έβρο, την τοπική κοινωνία καθώς και με το αξιόμαχο πλέον αυτοδύναμο, αυτόνομο, άγονο τύπου Α’ Νοσοκομείο Διδ/χου .  

📌 Αναμένεται ως επόμενη & τελευταία κίνηση η κανονιστική αναβάθμιση μέσα από την αύξηση των  κλινών από 120 σε 150 & πλέον,  ώστε το Νοσοκομείο να παίξει εκπαιδευτικό ρόλο για την Νοσηλευτική Σχολή Διδ/χου!

📌 Το αίτημα περί της προαγωγής της Νοσηλευτικής, από παράρτημα σε αυτόνομο Τμήμα υπό την ομπρέλα του ΔΠΘ, με έδρα μόνο το Διδ/χο μετά από 15 χρόνια παραμένει πάγιο και διαχρονικό!! 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη την συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.youtube.com/watch?v=TE_kq3iHyN8