Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η παροχολογία της Κυβέρνησης φιλοδοξεί να αποτελέσει “χάπι αμνησίας” για τους έλληνες πολίτες προκειμένου να ξεχάσουν την πιο καταστροφική τετραετία της χώρας! Συνέντευξη στην Δέλτα Τηλεόραση Αλεξ/πολης

Για τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης του, την περασμένη Πέμπτη (16/5) στο Ελληνικό Κοινοβούλιο,που αναδείχθηκαν οι βιολογικές καλλιέργειες, η μη αποπληρωμή του συνόλου των βαμβακοπαραγωγών & η συγκεκριμένη αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος εξ αιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, αναφέρθηκε στη συνέντευξη του στη ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση ο βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Α.Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

· Την Πέμπτη 16/05 συζητήθηκε στην βουλή η Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με το φιάσκο των πιστώσεων για τις βιολογικές καλλιέργειες και η αδικία που σημειώθηκε στην ΠΑΜΘ.

· Συγκεκριμένα κλήθηκε ο Υπουργός να δώσει εξηγήσεις για το πολύ χαμηλό ποσοστό εγκρισιμότητας στην ΠΑΜΘ (2,5%), σε σχέση με αυτό της Χώρας (9,5%), πολύ δε περισσότερο για αυτό του Έβρου (1%) και το απογοητευτικά μηδενικό στον Β/Έβρο!

· Επίσης υπογραμμίστηκε ότι εξαιρέθηκαν χωρίς αιτία από τις καλλιέργειες το βαμβάκι, η Ακτινιδιά, η Ροδιά, τα Πυρηνόκαρπα , ο Ηλίανθος, τα Μηλοειδή, τα Αρωματικά-Φαρμακευτικά, που παράγονται – αναπτύσσονται ιδιαίτερα στην ΑΜ-Θ και στον Έβρο.

· Στο ζήτημα αυτό επανήλθε και με επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης στην οποία επίσης αναφέρεται και στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί σιτηρών, ηλιάνθου και βάμβακος του Έβρου.

· Συγκεκριμένα με την επιστολή ζητά να ενεργοποιηθεί ο Κανονισμός του προγράμματος De Minimis για την αναπλήρωση του αγροτικού εισοδήματος για τρεις προαναφερόμενες κατηγορίες καλλιεργητών, που οι σοδιές τους επλήγησαν από τα καιρικά φαινόμενα κι εντομολογικές προσβολές.

· Υπογράμμισε την αναγκαιότητα να καταβληθεί η συνδεδεμένη ενίσχυση ανά στρέμμα σε τριάντα (30) Βαμβακοπαραγωγούς του Έβρου και σε διακόσιους (200) στη λοιπή Χώρα που είχαν μηδαμινή μέχρι μηδενική απόδοση που αποτελούν ουσιαστικά τις τραγικές φιγούρες μιας μεγάλης καταστροφής.

· Η ΝΔ μέσα από τις Ευρωεκλογές διεκδικεί ηχηρή Νίκη για να σταλεί το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής η οποία είναι απαραίτητη για να ανακοπεί ο καταστροφικός κατήφορος της Χώρας!

· Είναι απολύτως απαραίτητο να ενεργοποιηθούν όλοι οι Εβρίτες ψηφοφόροι & να συμμετάσχουν στις εκλογικές διαδικασίες για να σταλεί το μήνυμα για ξεκάθαρο προβάδισμα της ΝΔ στον νομό μας.

· H ανεξέλεγκτη παροχολογία στην οποία επιδίδεται η κυβέρνηση δεν θα αποτελέσει «χάπι αμνησίας» για τους Έλληνες ψηφοφόρους!

· Οι καταστροφικές πολιτικές την κυβέρνησης δεν απαλύνονται με εκλογικά επιδόματα κι αυτό θα το αποδείξουν οι Έλληνες ψηφοφόροι στις προσεχείς εκλογές.

Περισσότερα μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί:

TV