Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η πολυπόθητη ΚΥΑ που διευθετεί τις εκκρεμότητες για την απόδοση-συμψηφισμό του Μισθολογικού Κόστους 12% είναι γεγονός!!Η συλλογική προσπάθεια δικαιώνεται από την κυβέρνηση της ΝΔ με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη!

Στην ευχάριστη και γόνιμη συνάντηση που είχα σήμερα (01/06) με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ενημερώθηκα με μεγάλη χαρά ότι υπεγράφη η πολυαναμενόμενη ΚΥΑ η οποία  διευθετεί τα τελευταία διαδικαστικά ζητήματα που σχετίζονται με την διαδικασία απόδοσης-συμψηφισμού του μισθολογικού κόστους 12% προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση συνυπογράφεται από τους Υπουργούς Οικονομικών, Εργασίας- Κοινωνικών Υποθέσεων και φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση των όρων, προϋποθέσεων, απαιτούμενων δικαιολογητικών, της διαδικασίας για τη χορήγηση του δικαιώματος έκπτωσης σε οφειλές προς τη φορολογική διοίκηση και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, το είδος των οφειλών που υπόκεινται σε έκπτωση, τη διαδικασία χρηματοδότησης της απώλειας των ασφαλιστικών εισφορών και λοιπά ζητήματα για την εφαρμογή του άρθρου 87 του ν. 4706/2020 (Α΄136)».

Με την εν λόγω ΚΥΑ επιλύονται ζητήματα  κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την διαδικασία του συμψηφισμού όπως οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, η διαδικασία χορήγησης δικαιώματος έκπτωσης σε οφειλές προς η φορολογική διοίκηση και τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η χορήγηση φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, η διαδικασία υποβολής αίτησης από τη δικαιούχο-επιχείρηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα κ.ά.  

Πρόκειται για μια μεγάλη δικαίωση όλων των συντονισμένων προσπαθειών ετών και ενός αταλάντευτου κοινοβουλευτικού αγώνα, η οποία δίνει ανάσα ζωής στον επιχειρηματικό κόσμο του Έβρου & της Θράκης αποκαθιστώντας συνάμα το αίσθημα της εμπιστοσύνης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων έναντι του Κράτους!!

Μπορείτε να διαβάσετε την σχετική ΚΥΑ εδώ :

Μπορείτε να ανατρέξετε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μου στους παρακάτω συνδέσμους: https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/377683637505449https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3817915704974679https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3726171674149083https://www.facebook.com/Dimoschakis/posts/3096669330432657