Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η προστασία κι αναβάθμιση του ΔΠΘ είναι το καθολικό αίτημα των θεσμικών εκπροσώπων της Θράκης – Δηλώσεις στην Δέλτα Τηλεόραση

Για το έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο που λαμβάνει χώρα αυτή την στιγμή στην Κομοτηνή για το ζήτημα του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου, τις προσπάθειες υποβάθμισής του από το Υπουργείο Παιδείας αλλά και τις λανθασμένες αποφάσεις του Υπουργείου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην χώρα μας, μίλησε στο δελτίο ειδήσεων της Δέλτα Τηλεόρασης Αλέξ/πολης ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Αναλυτικότερα είπε:

• O Υπουργός Παιδείας περιφρονεί το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και κινείται επιθετικά και με διαθέσεις υποβάθμισης.

• Το υπουργείο επιθυμεί να υπαγάγει όλα τα ΤΕΙ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης σε Πανεπιστήμιο της Θεσ/νίκης απαξιώνοντας το ΔΠΘ και την Θράκη.

• Η κυβέρνηση επιμένει σε παλαιές λογικές κρατικοδίαιτων ιδρυμάτων & διόγκωσης του δημοσιονομικού κόστους με την ίδρυση νέων σχολών, όπως της νομικής στην Πάτρα κι όχι μόνο.

• Αντί να δρομολογήσει την δημιουργία των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων που θα αναβαθμίσουν συνολικά την τριτοβάθμια εκπαίδευση προς όφελος των σπουδαστών, της ποιότητας των σπουδών αλλά και της εθνικής οικονομίας μεγαλώνει το Κράτος & αυξάνει το δημοσιονομικό κόστος λειτουργίας του !

Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί: