Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η Σαμοθράκη δικαιούται την ίδια μεταχείριση και πρόνοια που απολαμβάνουν άλλες περιοχές της χώρας!! Έστω και καθυστερημένα πρέπει να συμπεριληφθούν οι τελειόφοιτοι λυκείου του νησιού στην ευνοϊκή ρύθμιση για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ που ισχύει για άλλες πληγείσες περιοχές….

Για την επιδεικτική αδιαφορία που επέδειξε η Κυβέρνηση αγνοώντας τους τελειόφοιτους μαθητές λυκείου της Σαμοθράκης, στις ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εισαγωγή μαθητών πληγεισών περιοχών στα ΑΕΙ/ΤΕΙ και τις κοινοβουλευτικές ενέργειες που έκανε προκειμένου να διεκδικήσει το δίκαιο των παιδιών και γονέων, μίλησε στο ENA Channel Καβάλας ο Βουλευτής κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

•Απαντά στην αδιαφορία της κυβέρνησης μετατρέποντας την Γραπτή Ερώτηση της 21/8 σε Επίκαιρη, ημέρα έκδοσης της Υπουργικής απόφασης σύμφωνα με την οποία συμπεριλήφθηκαν σε ευνοϊκή ρύθμιση τα παιδιά της Μάνδρας Αττικής , Ν.Περάμου Μεγάρων και νήσου Κω Δωδ/νησου όσον αφορά την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ/ΤΕΙ!

•Ο Υπουργός όχι μόνο αγνόησε πλήρως τους μαθητές της Σαμοθράκης και τις οικογένειές τους, όχι μόνο δεν απάντησε στην Γραπτή Ερώτηση όπως προβλέπεται από τον κανονισμό της Βουλής, αλλά επιπλέον δεν προχώρησε σε διορθωτική συμπληρωματική ενέργεια έστω κι εκ των υστέρων.

•Με την Επίκαιρη Ερώτηση καλεί τον υπουργό να αποκαταστήσει μια μεγάλη αδικία σε βάρος 16 οικογενειών της Σαμοθράκης έστω και καθυστερημένα, καθώς αποτελεί καθολικό αίτημα των κατοίκων και θεσμικών του Νησιού.

Μπορείτε να ακούσετε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί: