Δημοσχάκης Αναστάσιος

Η υπόσχεση έγινε πράξη. Εκχώρηση πλήρους κυριότητας του βιβλίου “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη” – Απόδοση των εσόδων στους Οργανισμούς «Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ» και Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που έγινε στο απεριορίστου αρχιτεκτονικού κάλλους Μέγαρο ΥΠΑΤΙΑ έδρα και ιδιοκτησίας της καπαresearch πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – παραλαβής των οριστικών συμβολαίων πλήρους κυριότητας του βιβλίου του Βουλευτή Έβρου κι Επιτίμου Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αναστασίου Δημοσχάκη “Από τον Έβρο… στην Κατεχάκη” σε δύο Οργανισμούς.

 

Στις «Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ», όπου στους κόλπους της λειτουργεί Ειδικός Λογαριασμός για τα ορφανά της Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος (Alpha Bank – 802.00.200.100.1481- ΙΒΑΝ: VR 9501408020802002001001481), και στο Θρακικό Κέντρο – Εταιρεία Θρακικών Μελετών.

 

Από την πλευρά του ο Βουλευτής διατηρεί την προβολή του βιβλίου, αλλά και τη δυνατότητα επανέκδοσής του σε οποιαδήποτε μορφή!

 

Οι δύο Οργανισμοί έχουν προσφέρει σημαντικό έργο σε πολλά επίπεδα και μέσω της χθεσινής εκδήλωσης αναδείχθηκε ο πολυσήμαντος ρόλος τους.

 

Επίσης, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας «ΕΥΡΑΣΙΑ», Φαίδων Κυδωνιάτης μαζί με τον Βουλευτή επέδωσαν τις επιταγές του συνόλου των εσόδων του έτους 2016 ισομερώς (50% + 50%) στους δύο παραπάνω Οργανισμούς.

 

Στην κατάμεστη κεντρική αίθουσα του Μεγάρου ΥΠΑΤΙΑ παραβρέθηκαν o πρόεδρος της καπαresearch Ντίνος Ρουτζούνης, οι Πρόεδροι και Μέλη των Πολιτιστικών Συλλόγων Αλεξανδροπολιτών , Δημοτιανών, Ορεστιαδιτών , Σουφλιωτών, Φεριωτών , Σαμοθρακιτών και Τριγωνιωτών  Αθήνας , η νεοεκλεγείσα πρόεδρος της Πανθρακικής Ομοσπονδίας Ν. Ελλάδος (ΠΑΟΝΕ) Χριστίνα – Λούλα Αθανασιάδου, στελέχη και Αξιωματικοί των Ε Δ και των Σ Α με επικεφαλής τον επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Βασίλη Τσιατούρα,  η  Σαμοθρακίτισσα Μουσικοσυνθέτης και δεξιοτέχνης του ακορντεόν, Ζωή Τηγανούρια, καθώς και πολλοί Εβρίτες και Θρακιώτες.

 

Για το βιβλίο μίλησε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Σπύρος Φλογαϊτης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αστυνομικός Διευθυντής και Διευθυντής του Ιδρύματος «Παιδικές Εξοχές της ΕΛ.ΑΣ», Γιώργος Μπακαλάρος  και ο Πρόεδρος του Θρακικού Κέντρου – Εταιρεία Θρακικών Μελετών Υποπτέραρχος Π Α ε.α. Νικόλαος Μαργαζόγλου.

 

Την όλη εκδήλωση συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Πολίτης, ο οποίος μαζί με τον καθηγητή Φλογαϊτη αποτελούν πλέον μαχητικό πνευματικό δίδυμο στήριξης του Έβρου και της Θράκης .

 

Οι εξαίρετοι αυτοί φίλοι θα ηγηθούν τη νέα χρονιά σε μια επιστημονική πρωτοβουλία για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Έβρου και της Θράκης στο πλαίσιο της Μεγάλης Αυτοκρατορίας και της Πρωτεύουσας αυτής, την ιστορική Πόλη !

 

Στον χαιρετισμό του ο Βουλευτής τόνισε:

 

  • Τα οριστικά Συμβόλαια πλήρους κυριότητας παραδόθηκαν σε δύο Οργανισμούς, που έχουν μεγάλη κοινωνική και πατριωτική προσφορά .

 

  • Το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας θρηνεί από το 1984, έτος ενοποίησης των Σ.Α., 130 νεκρούς, που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος.

 

  • Το βιβλίο αυτό αποτελεί μια μικρή αλλά ουσιαστική ένδειξη προσφοράς στην Ελληνική Αστυνομία, αλλά και στους συμπατριώτες του , τους Εβρίτες και τους Θρακιώτες !

 

  • Μέσα από το βιβλίο του αναδεικνύει συναντήσεις του με Πολιτικούς Ηγέτες της Ελλάδας και της Ευρώπης με “γευστικά περιστατικά ” τα οποία δεν είδαν, μέχρι σήμερα, το φως της δημοσιότητας!

 

  • Πρόθεση του είναι το βιβλίο του να καταστεί χρήσιμο εργαλείο για τους μεταγενέστερους.

 

  • Τα Σ.Α και οι Ε. Δ μαζί με τη Δικαιοσύνη αποτελούν τους βασικούς πυλώνες που στηρίζεται το Ελληνικό Κράτος και σε περίπτωση κάθε εκτροπής με κίνδυνο κατάρρευσής του , μπορούν να ενεργοποιηθούν και να το κρατήσουν όρθιο!

 

Την εκδήλωση έκλεισε το μουσικοχορευτικό συγκρότημα του χοροδιδασκάλου Γιώργου Παντζιαρίδη που τραγούδησε τα Θρακιώτικα κάλαντα και ταξίδεψε τους παρευρισκόμενους στα μουσικά μονοπάτια της Θράκης.